انواع کاکتوس خانگی،نحوه رشد آن+عکس کاکتوس ها

اشکال مختلف کاکتوس ها، اندازه و نوع نگهداری از آن ها باعث می شود هر فرد بر حسب سلیقه و نوع ساختمان خود یکی از انواع کاکتوس های خانگی را برای خانه خود انتخاب کند. هر چند انتخاب از بین آن ها کار دشواری به نظر می رسد، اما با شناخت انواع آن ها و شرایط نگهداری و شیوه رشدشان، این کار ساده تر می شود. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم با این مقاله از کلینیک گل و گیاه جوانه بان با ما همراه باشید تا با انواع مختلف کاکتوس ها مثل اپونتیا، گرد و ستونی آشنا شوید.

فواید نگهداری انواع کاکتوس های خانگی

بسیاری از افرادی که گلخانه کوچکی در منزل خود ساخته اند به این نتیجه رسیده اند که از زمان اضافه شدن این قسمت به ساختمانشان روحیه بهتری پیدا کرده اند. این به دلیل مزایای پرورش گل ها و گیاهان آپارتمانی است. زنده بودن گیاهان، رنگ زنده و پر انرژی آن ها، زنده کردن حس طبیعت و جنگل های سرسبز و هوای سبکی که در محیط خانه ایجاد می کنند از دلایل حس نشاطی است که به افراد غلبه می کند. نگهداری از انواع کاکتوس خانگی در منزل نیز از این امر مستثنی نیست. با ما باشید تا در ادامه شما را با فواید نگهداری از کاکتوس آشنا کنیم:

  • پاکسازی هوا: نگهداری انواع کاکتوس در خانهباعثجذب دی اکسید کربن و افزایش اکسیژن می شوند، و در نتیجه آلودگی هوای محیط را کمتر می کنند.
  • مرطوب کردن محیط: کاکتوس ها مانند سایر گیاهان، خشکی هوا را کم می کنند و در نهایت با مرطوب ساختن هوا باعث کم شدن روند پیری پوست می شوند.
  • افزایش اعتماد به نفس: نگهداری و تکثیر کاکتوس ها در خانه مانند انواع کاکتوس قاشقی، باعث افزایش اعتماد به نفس در افراد می شود.
  • کاهش استرس و فشارهای عصبی: طبق تحقیقات علمی گیاهان و انواع کاکتوس های رنگی و خانگی باعث کم شدن استرس و بیماری های روحی می شوند.
  • خواص درمانی کاکتوس ها: به طور معمول انواع کاکتوس هایی که گل میدهند خاصیت درمانی دارند و از آن ها برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.

معرفی انواع کاکتوس خانگی با عکس و نام

تقسیم بندی انواع کاکتوس های خانگی از جهات مختلفی انجام می شود. آگاهی از این تقسیم بندی ها برای شناخت شیوه نگهداری از آن ها، نحوه تکثیرشان و انتخاب درست آن ها بر اساس اندازه ساختمان افراد و شیوه رشد آن ها حائز اهمیت است. اولین تقسیم بندی بر اساس عادات و شیوه رشد آن هاست. نوع دیگری از تقسیم بندی آن ها بر اساس تیره و تبار آن ها می باشد. در ادامه شما را با هر دو نوع تقسیم بندی آشنا می کنیم و توضیحی کوتاه از انواع کاکتوس های خانگی با اسم ارائه می دهیم:

انواع کاکتوس دراز

تقسیم بندی کاکتوس ها بر اساس شیوه رشد

اگر در خانه از انواع کاکتوس های خانگی نگهداری می کنید تا به حال متوجه شده اید که هر کدام از آن ها نظم خاصی در رشد خود پی می گیرند. گاهی تنها رشد طولی دارند و گاهی به صورت افقی و روی خاک رشد می کنند. بعضی از آن ها از خار پوشیده شده اند و کاملا شبیه ساختار سایر کاکتوس ها هستند و برخی دیگر شبیه آن ها نبوده و از برگ و گل پوشیده شده اند. همین رشد ظاهری آن ها باعث شده است بتوان آن ها را در دسته های مختلفی جای داد. این دسته ها عبارتند از:

کانال ایتا نارنج اسپادانا

انواع کاکتوس ها با شیوه رشد  شاخه ای

شیوه رشد انواع کاکتوس خانگی شاخه ای به گونه ای است که شکلی شبیه درختچه و یا بوته مانند درست می کنند. این به علت رشد ساقه های جدید از قسمت پایینی ساقه مادر و رشد تجمعی آن ها کنار هم است. اندازه رشد آن ها نیز متفاوت است. گاهی بسیار بلند هستند که با دیدن آن ها فکر می کنیم درختی از کاکتوس روبروی ما قرار گرفته است. و گاهی کوتاه تر هستند و با خارهای زیادی پوشیده شده اند. نمونه هایی از آن ها که خار ندارند و با برگ پوشیده شده اند نیز وجود دارند که به کاکتوس بدون خار معروف هستند. همین امر باعث شده است از آن ها به عنوان گیاهان دیگری غیر از کاکتوس یاد کنند.

کاکتوس بدون خار

انواع کاکتوس های ستونی

همانطور که از نام این گیاهان پیداست، رشد آن ها به صورت ستونی است. اکثر آن ها ساقه هایی هستند با خار و بدون برگ که تنها به صورت طولی رشد کرده و تغییر چندانی در عرض ساقه ها رخ نمی دهد. رشد آن ها در نمونه های مختلف فرق می کند. گاهی به روی زمین خوابیده می شوند و روی خاک به رشد خود ادامه می دهند، گاهی نیز استوار بوده و رو به آسمان به رشد خود ادامه می دهند. به این نوع، انواع کاکتوس دراز نیز گفته می شود. از نمونه های این دسته می توان به انواع کاکتوس اچینوپسیس، شیطان خزنده و کاکتوس پیرمرد اشاره کرد.

انواع کاکتوس در منزل

انواع کاکتوس های رونده

حتما بوته های گل وحشی را بارها در طبیعت و جنگل ها دیده اید. شیوه رشد انواع کاکتوس های خانگی رونده نیز به همین شکل است. یعنی با ساقه های باریک تر از سایر نمونه های این گیاه، روی خاک یا روی دیوار می خزند و رشد می یابند. این گونه ها که سازگار با آب و هوای گرمسیری هستند، معمولا بدون خار هستند و با برگ های بسیاری پوشیده شده اند. به این گیاهان، انواع کاکتوس برگدار نیز گفته می شود. در مناطق گرمسیری نمونه ای از این گیاهان مانند کاکتوس های تعطیلات، به دور درختان می پیچند و از آن ها آویزان می شوند.

نگهداری انواع کاکتوس در منزل

انواع کاکتوس های خانگی با رشد کروی

انواع کاکتوس گرد و کروی به دلیل اینکه کمتر جا می گیرند و رشد عرضی و طولی چندان زیادی ندارند، برای خانه هایی که کوچک هستند بسیار مناسبند. از نام آن ها پیداست که انواع کاکتوس های خانگی کروی به شکل دایره مانند رشد می کنند و یک ساقه و یک ریشه مشترک دارند. نمونه های مختلف آن ها معمولا خاردار بوده و گاهی در فصل های مختلف سال گل های خوش رنگی نیز روی آن ها جوانه می زند. از انواع معروف آن ها می توان به لاتیسپینوس کاکتوس ها اشاره کرد.

انواع کاکتوس خانگی با اسم و عکس

تیره و تبار انواع کاکتوس های خانگی

تقسیم بندی انواع کاکتوس های خانگی در این دسته ها علمی تر و تخصصی تر است. به این گونه که تیره های مختلف آن ها شناخته شده و هر کدام از انواع مختلف این گیاهان درون دسته های مختلف جای گرفته اند. در ادامه به توضیح مختصری از هر کدام می پردازیم:

کاکتوس های انجیرواران یا Opuntioideae

اکثر گلدان های کاکتوسی که در حال حاضر به عنوان گیاهان آپارتمانی از آن ها استفاده می شود از این تیره هستند. معروف ترین آن ها نیز انواع کاکتوس اپونتیا یا زبان مادر شوهر است. گوشتی بودن ساقه ها و آبدار بودنشان باعث شده است آن ها را در گروه انواع کاکتوس های خانگی انجیرواران جای دهند. اکثر نمونه هایی که جزء این دسته هستند با خارهایی پوشیده شده اند که به راحتی از ساقه ها جدا می شوند. رشد گیاه نیز از اواسط ساقه مادر صورت می گیرد ونقطه اتصال آن ها بندهای نازک می باشد. اگرچه نمونه های مختلفی از کاکتوس های انجیرواران گل دار هستند، اما معمولا تمام آن ها بدون برگ دیده می شوند.

کاکتوس زبان مادر شوهر

کاکتوس های گل سرخی یا Pereskioideae

نام علمی انواع کاکتوس های خانگی گل سرخی، پرسکیا می باشد. علت نام گذاری آن ها این است که شکل ظاهری آن ها مانند بوته های گل سرخ است. نمونه های مختلف این دسته از قدیمی ترین نوع کاکتوس ها محسوب می شوند که غالبا بدون تیغ، یا با تیغ هایی دیده می شوند که شباهتی به تیغ های کاکتوس ندارند دیده می شوند. برگ های این گیاهان نیز به صورت پهن رشد می کنند. گل های زیبایی نیز در فصل های مختلف سال روی ساقه ها جوانه می زند که باعث می شود از نظر شکل ظاهری بیشتر شبیه بوته های گل رز یا نسترن وحشی شوند. پرسکیای گل درشت از نمونه های معروف کاکتوس گل سرخی به حساب می آیند.

انواع کاکتوس قاشقی

کاکتوس واران یا Cactoideae

دسته کاکتوس واران از بزرگ ترین و وسیع ترین انواع کاکتوس های خانگی محسوب می شوند که نه تیره مختلف از این گیاهان را در زیرمجموعه خود جای داده اند. به طور مثال اولین چیزی که در معرفی انواع کاکتوس مامیلاریا باید به آن اشاره کرد این است که با اینکه خود دارایی نژادهای مختلف و انواع متنوع و مختلفی است اما جزء دسته کاکتوس واران محسوب می شود. علت نامگذاری این دسته نیز این است که شبیه ترین نوع به کاکتوس های از پیش شناخته شده هستند زیرا کمترین تغییر را در نحوه رشد خود داشته اند. یعنی اکثر نمونه های آن ها با خارهای زیادی پوشیده شده اند و بدون هیچ گونه برگی رشد می کنند.

کاکتوس کروی

کاکتوس های بالشتی یا Maihuenioideae

انواع کاکتوس های خانگی از تیره بالشتی کوچک ترین دسته از انواع این گیاهان محسوب می شوند. ریشه نامگذاری این دسته به واژه ای بومی مربوط به آمریکای جنوبی که به معنای ” زن” است بر می گردد. رشد این نوع کاکتوس ها به صورت درختچه هایی در اندازه های مختلف است که مقاومت بالایی در برابر دمای سرد و خشکی هوا دارند. همچنین این گیاهان دارای برگ های ریز ریز و شاداب، و گل های تزئینی، بزرگ و اغلب به رنگ زرد هستند که در اواخر بهار رشد می کنند. لازم به ذکر است که اکثر نمونه های کاکتوسی که در این دسته جای می گیرند خار دار هستند.

پرورش و نگهداری انواع کاکتوس خانگی

اکنون با انواع کاکتوس های خانگی آشنا شدید باید بدانید هر کدام از آن ها شیوه های نگهداری خاص خود را دارند. اما امروزه با فراهم کردن امکان مشاوره آنلاین پرورش گل و گیاه، می توانید پس از خرید هر کدام از این گیاهان، برای آگاهی از چگونگی نگهداری و تیمار آن ها با متخصصین مربوطه در این زمینه به صورت مجازی مشورت کنید. به همین منظور نیز کلینیک جوانه بان امکان پرسش و پاسخ با مشاوران متخصص در زمینه پرورش انواع گل و گیاه آپارتمانی را به صورت مجازی و تلفنی را برای شما فراهم کرده است. برای این منظور کافیست به قسمت مشاورین گل و گیاه جوانه بان در سایت جوانه بان بروید و برای خرید و مشاوره می توانید با شماره های که در قسمت زیر نماش داده شده است در زمان های مشخص تماس بگیرید.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19 ، برای گیاهان آپارتمانی لطفا بعد از ظهر ها از ساعت 16:30 تا 19 تماس بگیرید، به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 19 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
10 پاسخها
  1. سیما رضایی
    سیما رضایی گفته:

    سلام مقاله های خیلی خوبی میذارین مخاطب جذب این اطلاعات خوب میشه. خسته نباشید برای شما

    پاسخ
    • کتایون
      کتایون گفته:

      خسته نباشید بسیار سپاسگزارم بخاطر اطلاعاتی که در مورد گیاهان ( کاکتوس) دادید واقعا بدرد بخور بود و خیلی خوب و سلیس توضیح دادید که براحتی میشه پرورششون داد و مهمتر از اون اینه که تو خاطرمون میمونه و فراموش نمیشه واقعا ممنون و سپاسگزار ،برای اینروزا که تو خونه هستیم میتونیم کاری برای انجام داشته باشیم ، در ارتباط بودن با گل و گیاه برای روحیه خوبه و انرژی میده بهترین کار در حال حاضر

      پاسخ
  2. کتایون
    کتایون گفته:

    بله دوست دارم ولی از اونجایی که تازه پرورش گل و گیاه رو شروع کردم خیلی زیاد وارد نیستم اما اینکار رو خیلی خیلی دوست دارم در ضمن هیچوقت مشوقی نداشتم .
    متشکرم

    پاسخ
    • admin_javaneban
      admin_javaneban گفته:

      سلام وقت خوش. بزودی دوره های آموزشی ما آماده میشود می توانید آنها را تهیه کنید. ما هم در کنار شما هستیم برای پرورش گل و گیاه

      پاسخ
  3. مریم
    مریم گفته:

    سلام
    مچکرم بابت مطالب مفید وآموزنده ای که وقت صرف میکنید ودر اختیار علاقه مندان گذاشتید .انشاا…سلامت وسرافراز باشید.انشاالله

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.