علت بار ندادن درخت بادام چیست؟(افزایش بار بادام)
علت بار ندادن درخت بادام چیست؟ این سوالی است که احتمال دارد ذهن باغداران زیادی را به خود مشغول کرده باشد. برای یافتن پاسخ این سوال باید شرایط نگهداری درخت بادام را مورد بررسی قرار داد. در واقع یکی از اصلیترین موضوعات در ارتباط با درخت بادام به گل نرفتن آن است. درخت بادام نسبت به سایر درختان شرایط نگهداری سادهای داشته و در مراحل رشد و نمو به مراقبت خاصی نیاز ندارد. البته بار ندادن درخت بادام تمام زحمات باغدار را بینتیجه خواهد گذاشت. اگر به دنبال علت بار ندادن بادام هستید ما مطالعه این مقاله از سایت جوانه بان را به شما پیشنهاد میدهیم. در این مطلب در ارتباط با علت بار میوه ندادن درخت بادام، بهترین کود برای درخت بادام، علت خشک شدن بادام روی درخت و همچنین زمان گلدهی درخت بادام بیشتر صحبت خواهیم کرد.
بررسی علت بار ندادن درخت بادام
درخت بادام در فصل بهار شکوفههای صورتی خوشرنگ و زیبایی میدهد و در تمام طول سال با برگهای سبز و براق خود جلوه باغ شما را دو چندان خواهد کرد. لازم به ذکر است که پرورش درخت بادام کار سختی نبوده و این نوع درخت به راحتی رشد خواهد کرد. سوالی که ممکن است بعد از کاشت درخت بادام برای باغداران پیش بیاید این است که درخت بادام بعد از چند سال میوه میدهد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که زمان گلدهی درخت بادام حدود 3 یا 4 سال پس از کاشت است. یکی از دلایل بار ندادن درخت بادام ممکن است این باشد که هنوز فصل گلدهی درخت فرا نرسیده است و باغدار به اشتباه از درخت انتظار باردهی دارد. البته علت بار ندادن درخت بادام بسیار زیاد است که در ادامه مطلب در ارتباط با آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
گرده افشانی ناقص درخت بادام
گرده افشانی ناقص میتواند دلیل میوه ندادن درخت بادام باشد. در ارتباط با درخت بادام خوب است بدانید که این نوع درخت دارای دو جنس نر و ماده است. یکی از گونهها وظیفه باردهی را بر عهده دارد و گونه دیگر گردهافشان است. در اصل گردهافشانی عاملی است که منجر به بارور شدن درخت میشود که نتیجه آن تولید گل و میوه خواهد بود. در صورتیکه این عمل به خوبی انجام نشود نباید انتظار گلدهی از درخت را داشت. برای رفع این مشکل پیشنهاد میشود که یک درخت در زمان کاشت درخت بادام اصلی کاشته شود. در این شرایط گردههایی که بارور شدهاند به روی درخت اصلی انتقال خواهند یافت و مشکل گرده افشانی ناقص حل خواهد شد.
ابتلا درخت بادام به انواع آفات و بیماریها
برخی مواقع علت میوه ندادن درخت بادام را میتوان ابتلا به انواع آفات و بیماری دانست. باغداران باید این نکته را در نظر داشته باشند که درخت بادام در مقایسه با سایر درختان میوه میزان مقاومت کمتری در مقابل انواع آفات و بیماری از خود نشان میدهد از این رو باید موقع مشاهده هر گونه آثار بیماری در درخت سریعا نسبت به درمان آن اقدام کنند،در غیر اینصورت خسارات جبران ناپذیری به باغدار وارد خواهد شد. از جمله آفاتی که درخت بادام به آن حساس هست و منجر به پوسیده شدن و بی مغز شدن بادام میشود میتوان به کنه عنکبوتی، انواع کرم و مورچههای درختی اشاره کرد. حشرات نام برده شده نه تنها میتوانند به درخت صدمه وارد کنند بلکه از گل دادن و باردهی درخت نیز جلوگیری خواهند کرد. البته انواع بیماریهای قارچی و باکتریایی را نیز آسیب جدی به درخت وارد خواهند کرد.
برای کاهش بروز انواع بیماری در درخت بادام باید از همان ابتدا نهال مقاوم به بیماری را برای کاشت انتخاب کرد. به علاوه در صورت بروز هر گونه بیماری در بادام توصیه میشود از کارشناسان متخصص کشاورزی مشاوره بگیرید. با این کار هم نوع بیماری درخت به درستی تشخیص داده خواهد شد و هم جهت از بین بردن آن از سم مناسب استفاده خواهید کرد.
آب و هوای نامطلوب علت بار ندادن بادام
کاشت درخت در منطقهای که از لحاظ اقلیمی مناسب گونه کاشته شده نباشد را میتوان علت میوه ندادن درخت بادام دانست. چنانچه آب و هوای منطقه بسیار گرم باشد درخت باردهی بالایی نخواهد داشت. در مقابل نیز هوای سرد زمستان میزان گلدهی درخت را کاهش خواهد داد. بنابراین جهت عدم بروز این مشکل قبل از خرید نهال لازم است که آب و هوای منطقه خود را در نظر بگیرید. علاوه بر این اگر در مناطقی که زمستانهای خیلی سردی دارد قصد کاشت درخت بادام را داشتید حتما گونه مقاوم به سرما را تهیه کنید.
خاک و تاثیر آن روی بار ندادن درخت بادام.
کاشت درخت بادام در خاک مناسب و غنی از مواد مغذی روی میزان باردهی آن بسیار موثر است. در صورتی که خاک تحت کشت بادام قوی نباشد احتمال بار ندادن درخت بسیار زیاد خواهد بود. اگر هم خاک از نظر مواد غذایی کمبود داشته باشد بیشتر محصولات برداشت شده بدون مغز خواهند بود. در نتیجه خاک نامرغوب را میتوان علت بار ندادن درخت بادام دانست. برای رفع این مشکل باید از کود مناسب درخت بادام استفاده کرد. بهترین کود برای درخت بادام که جهت افزایش گلدهی توصیه میشود کود فروت ست است. البته مصرف کودهای پتاسیم دار جهت تقویت درخت بادام در موقع گل دادن نیز بسیار موثر خواهد بود. همچنین کوددهی درخت بادام با کود مرغی به شکل چالکود نیز روی باردهی بادام اثر مثبت دارد. لازم به ذکر است که علاوه بر نوع کود مصرفی زمان استفاد از کود نیز بسیار مهم است. بهترین زمان کوددهی درخت بادام ابتدای فصل بهار یا اوایل پاییز خواهد بود.
هرس غیر اصولی
هرس غیر اصولی و بدون نظم نیز میتواند علت بار ندادن درخت بادام باشد. به طور کلی هدف هرس کردن درخت شکلدهی به درخت و افزایش قدرت و استحکام آن است. در این شرایط اگر هرس به صورت صحیح انجام نشود میتواند در روند گلدهی و میوه دادن درخت اختلال ایجاد کند. بنابراین میتوان چنین گفت در صورتیکه هرس درخت بادام توسط افراد باتجربه انجام شود باغداران دیگر نگران آسیب رسیدن به درخت نخواهند بود، همچنین میزان باردهی آن نیز چندین برابر خواهد شد. به علاوه اثر هرس اصولی روی تحریک رشد درخت را نمیتوان نادیده گرفت.
شایان ذکر است که بهترین حالت هرس درخت قطع کردن شاخههای کهنه ، قسمتهای بیمار و حذف شاخههایی است که بر روی تنه رشد کردهاند. به علاوه هرس باید به شکلی انجام شود که هوا و نور کافی به کلیه بخشهای درخت برسد.
نداشتن برنامه غذایی مناسب درخت بادام
هر درخت بعد از باردهی و تولید محصول باکیفیت مقدار زیادی از مواد مغذی از دست خواهد داد، از این رو باغدار باید جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز درخت در زمان مناسب اقدام کند. عدم توجه به این موضوع و استفاده نکردن از برنامه غذایی سبب میشود درخت بادام با وجود سپری کردن دوره انتظار و بعد از چند سال باردهی دیگر میوه ندهد و یا میزان گلدهی آن کاهش یابد. بهترین راه حل جهت رفع این علت بار ندادن درخت بادام استفاده از برنامه کوددهی منظم است. البته لازم است قبل از مصرف هر نوع کودی آزمایش خاک صورت گیرد. بایستی خاطر نشان کرد که با مصرف کود مناسب دیگر شاهد میوه ندادن درخت بادام نخواهید بود. بعلاوه کوددهی بعد از فصل برداشت یا شروع فصل پاییز و همچنین چالکود زمستانه نقش فوقالعادهای روی میزان باردهی درخت خواهد داشت.
آبیاری نامناسب
درخت بادام ریشههای بسیار مستحکمی دارد از این رو به آبیاری زیادی نیاز نخواهد داشت. از این رو آبیاری درخت بادام در زمان گلدهی از حساسیت بالایی برخوردار است و آبیاری مازاد در این مرحله منجر به ریزش گل و میوه خواهد شد. بنابراین پیشنهاد میشود که درخت بادام را به روش قطرهای آبیاری کنید
از جمله مراحل مهم آّبیاری درخت بادام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبیاری در مرحله سفت شدن مغز بادام که موقع اول خرداد تا 10 تیرماه است.
- از 10 تیرماه تا برداشت محصول درخت نیاز آبی کمی دارد.
- آبیاری در زمان برداشت محصول که اوایل شهریور تا پایان ماه آبان تعیین شده است که مرحله به وجود آمدن جوانه سال بعد خواهد بود.
پرورش درخت بادام علاوه بر بار ندادن دارای مشکلات دیگری نیز هست که در ادامه به آن میپردازیم.
علت خشک شدن بادام روی درخت
به نظر شما علت خشک شدن بادام روی درخت چیست؟ عوامل متعددی وجود دارد که میتواند دلیل خشک شدن بادام روی درخت باشد. یکی از این دلایل میتواند بروز بیماریها و آفات باشد که منجر به خشک شدن بادام روی درخت خواهد شد. آبیاری غیر اصولی و بدون برنامه، شرایط آب و هوایی نامناسب، کوددهی در زمان نامناسب نیز از دیگر فاکتورهایی هستند که باعث خشک شدن بادام روی درخت خواهند شد.
در صورتی که با مشکل خشک شدن بادام روی درخت مواجه شدید پیشنهاد میشود که حتما برای بررسی علت و درمان آن از یک کارشناس کشاورزی کمک بگیرید.
علت خشک شدن چغاله بادام
علت اصلی خشک شدن چغاله بادام، نوعی بیماری به نام پوسیدگی میوه نارس بادام است. این بیماری به محصولات از همان ابتدای شکلگیری میوه تا موقع خشک شدن پوست سبز آن آسیب میزند. لازم به ذکر است که میزان شدت بیماری در درختان جوانتر بیشتر قابل مشاهده خواهد بود. باغداران برای شناسایی سریع این بیماری باید ابتدا علائم آن را بشناسند. آثار بیماری پوسیدگی میوه از چند هفته پس از برداشت محصول شروع خواهد شد. از جمله نشانههای بیماری میتوان به ظهور زخمهای برنزی رنگ در دو سمت درونی و بیرونی پوست چغاله اشاره کرد. در شرایطی که بیماری گسترش یابد ابعاد زخمهای به وجود آمده وسیعتر خواهد شد و منجر به چروک شدن سطح پوست بادام میشود. به علاوه این بیماری باعث میشود که توده قارچی شکل خاکستری رنگ یا سیاهی ما بین پوست سبز بادام و پوست چوبی آن شکل بگیرید. همچنین برگهایی که در اطراف میوه آلوده هستند نیز شکلی خشک و پژمرده پیدا خواهند کرد.
عامل این بیماری قارچهایی به نامهای Rhizopus و Monolinia هستند. هوای مرطوب و دمای 22 تا 27 درجه سانتیگراد شرایط رشد را برای این قارچها فراهم خواهد کرد. باد و باران نیز در انتشار عامل بیماری بسیار موثر خواهد بود.
راههای درمان خشک شدن چغاله بادام
برای اینکه مشکل خشک شدن چغاله بادام به وجود نیاید لازم است که باغداران نکات زیر را رعایت کنند:
- از کودهایی که میزان نیتروژن بالایی دارند به میزان بیش از حد استفاده نکنند.
- موقع جدا شدن پوست سبز مقدار آبیاری را کاهش دهند.
- پس از زمان گلدهی میزان آبیاری مدیریت شود.
- حتما میوههای آلوده از روی درخت و سطح باغ جمعآوری شود.
- حتی الامکان گونههای مقاوم به بیماری برای کاشت انتخاب شود.
- استفاده از سم بردوفیکس به میزان 100 در هزار موقع ریختن برگهای درخت در فصل پاییز، بعد از هرس در فصل زمستان، موقع متورم شدن جوانهها، و پس از ریختن گلبرگها برای درمان بیماری توصیه میشود.
علت ریزش گل بادام
در ارتباط با علت ریزش گل بادام خوب است بدانید که در کل سه نوع ریزش وجود دارد، ریزش نوع اول که شامل جوانههای درخت و گلهای ناقص است که بیشتر بعد از گلدهی اتفاق میافتد. علت این نوع ریزش گل بادام را میتوان تنش آبی و تغذیه نامناسب بعد از برداشت محصول دانست. ریزش نوع دوم بعد از 2 تا 3 هفته پس از گلدهی انجام میشود و زمان آن موقع ریختن میوههای کوچک و ریز است. کارشناسان کشاورزی دلیل اصلی این نوع ریزش را عمل تلقیح ناموفق بر اثر گرده افشانی ناقص تعیین کردهاند. و در نهایت ریزش نوع سوم که از اوایل خرداد ماه شروع شده و تا اواسط آن ادامه دارد. علت ریزش گل بادام از نوع سوم مدیریت ضعیف باغ، تنش آبی و تغذیه نامناسب درخت مشخص شده است. در برخی مواقع نیز ریزش گل بادام موقع سرمای شدید در فصل زمستان اتفاق خواهد افتاد. در این حالت درخت برگ دارد اما گل نخواهد داد. البته با مدیریت صحیح و اصولی باغ، کاشت ارقام مناسب نهال بادام و بهبود عمل گرده افشانی، میتوان جهت رفع این مشکل اقدام کرد و میزان برداشت محصول را چندین برابر کرد.
توصیههایی برای جلوگیری از ریزش گل و میوه درخت بادام
باغداران برای مقابله با ریزش گل و میوه درخت بادام میتوانند از راهکارهای زیر استفاده کنند:
- استفاده از زنبور عسل برای بهبود عمل گرده افشانی
- مصرف کود سولفات آمونیوم
- آبیاری منظم درخت بادام بخصوص در فصل تابستان
- محلول پاشی درختان بادام با کود سولفات روی در فصل بهار
بررسی تخصصی علت بار ندادن درخت بادام زیر نظر کارشناسان کشاورزی
چنانچه جزو باغدارانی هستید که درختان بادام باغتان برای مدت زمان زیادی است که بار ندادهاند برای بررسی تخصصی علت آن بهتر است که از کارشناسان باتجربه مشورت بگیرید. پیشنهاد ما استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان کشاورزی مجموعه نارنج اسپادانا است. جهت ارتباط با کارشناسان مجتمع کشاورزی نارنج اسپادانا با شماره های زیر تماس بگیرید.
زمینه های خرید و مشاوره | نام کارشناس | زمان تماس | شماره تماس |
امور باغی و گیاهان آپارتمانی | آقای مهندس امیری | از ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل | 09133752734 |
امور گلخانه ای و باغی | خانم مهندس چهارباغی | شنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:30 | 09134925241 |
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آب | آقای مهندس کلیچ | از ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل | 09111298979 |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.