کود متال

نقش عناصر منگنز، آهن و روی در گیاهان

نقش عناصر منگنز، آهن و روی بر رشد بهینه گیاهان و تولید محصولات ایده آل کشاورزی بسیار مهم است. از این جهت پیشنهاد می شود برای داشتن درختان میوه شاداب و پربازده حتما عناصر منگنز، آهن و روی مورد نیاز درختان خود را تأمین کنید. اگر کشاورزان و باغداران دانش خود را پیرامون نقش مهم این عناصر در گیاهان و همچنین شناخت علائم کمبود عناصر منگنز، آهن و روی افزایش دهند، بخوبی می توانند سلامتی درختان خود را در زمان بحران مدیریت کنند. از این رو این مقاله از سایت جوانه بان مطالبی در ارتباط با نقش عناصر منگنز، آهن و روی در گیاهان و معرفی علائم کمبود این عناصر گردآوری کرده است.

اهمیت عناصر کم مصرف در گیاهان

نقش عناصر کم مصرف برای کشاورزان جهت برداشت محصولات مرغوب از نظرکمی و کیفی مشخص شده است و بطور روز افزون توجه به تأمین این عناصر در گیاهان افزایش می یابد. دلیل اصلی اینکه عناصر کم مصرف در مرکز توجه قرار گرفته اند می تواند استفاده بیش از اندازه از این نوع عناصر و عدم تأمین آن در خاک باشد، که این امر سبب می شود که به مرور زمان خاک از نظر وجود عناصر کم مصرف فقیر شود. مشکل کاهش عناصر کم مصرف خاک با افزایش برداشت محصول و پیشرفت کشاورزی بیشتر نیز شده است. از طرفی با وجود نقش مهم عناصر کم مصرف، تعداد زیادی از کشاورزان برنامه های جهت جبران کمبود این عناصر در دست کار ندارند. بعلاوه با استفاده از کودهای خالص به جای کودهایی که از نظر عناصر کم مصرف نیز غنی باشند، همچنین مصرف کمتر کود های دامی و افزایش استفاده از کود اوره، از اضافه شدن این عناصر به خاک در مقایسه با قبل کاسته شده است. گیاهان نیز به کمبود عناصر کم مصرف بسیار حساس هستند، از این جهتبرای دستیابی به حداکثر میزان باردهی، بایستی نیاز گیاه به عناصر کم مصرف مانند منگنز، آهن و روی را جدی بگیرید. در نتیجه افزایش دامنه اطلاعات در زمینه نقش عناصر کم مصرف در گیاهان و شناخت علائم کمبود آن ضروری می باشد.

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

نقش عنصر منگنز در گیاهان

یکی از عناصر کم مصرف اما مهم جهت رشد مطلوب گیاهان، عنصر منگنز است. این عنصر نقش های گوناگونی را در گیاهان بر عهد دارد. منگنز جهت تولید کلروفیل در گیاهان بسیار ضروری بوده و در یکسری فرآیندهای دیگر مانند احیاسازی ترکیب نیترات، خنثی کردن رادیکال های آزاد، مراحل متابولیسم پروتئین وفعالیت آنزیم های دخیل در تولید اسیدهای چربعنصر کلیدی محسوب می شود.نقش منگنز در تغذیه گیاه جهت متابولیسم کربوهیدرات ها و نیتروژن نیز بسیار حیاتی است.از دیگر نقش عنصر منگنز در گیاه، عمل انتقال الکترون در چرخه فتوسنتز است. تولید اسید آسکوربیک وکاروتن ها به وجود عنصر منگنز وابسته است. گیاهانی که از نظر این عنصر کمبودی نداشته باشند میزان جوانه زنی بالایی خواهند داشت. از نقش منگنز در درختان میوه می توان به کاهش زمان رسیدگی محصول اشاره کرد. همچنین یکی دیگر از فواید عنصر منگنز در کشاورزی شکل گیری بذر می باشد. پسته کاران نباید از نقش منگنز در کوددهی پسته غافل شوند چراکه افزایش عملکرد درختان پسته گرو تأمین این عنصر است.

نقش منگنز در گوجه فرنگی

اصلی ترین نقش عنصر منگنز در گوجه فرنگی بهبود عمل فتوسنتز و جذب بهتر نیترات می باشد. بطور کلی عنصر منگنز زمانی بخوبی نقش خود را ایفا می کند که عناصر کم مصرف آهن و روی نیز در گیاه حضور داشته باشند. کمبود منگنز بیشتر در خاک هایی که میزان آهک بالایی دارند مشاهده می شود.چنانچه این عنصر در برنامه کوددهی گوجه فرنگی گنجانده نشده باشد، آثار ابتدایی کمبود به صورت مشبکی شکل شدن رگبرگ ها در برگ های به بلوغ رسیده ظاهر می شود. در ادامه برگ های گیاه زرد شده و بین رگبرگ ها حالت نکروز پیدا می کند. در حالت کمبود شدید رنگ بخش هایی از برگ به خاکستری تغییر رنگ خواهد داد.مناسب ترین راه رفع کمبود این عنصر در گوجه فرنگی، محلول پاشی کودهای میکرو دارای عنصر منگنز در طی سه نوبت می باشد.در نتیجه با توجه به نقش منگنز در کشاورزی که بسیار پراهمیت است بهتر است که با علائم کمبود این عنصر کم مصرف در گیاهان نیز آشنا شده که در صورت مشاهده علائم سریعا نسبت به جبران آن با کوددهی اقدام کنید.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

کمبود منگنز در گیاهان

احتمال کمبود عنصر منگنز برای درخت در شرایطی که خاک تحت کشت خاصیت قلیایی داشته باشد، بیشتر خواهد بود. آثار کمبود عنصر منگنز شبیه کمبود عنصر آهن با زرد شدن برگ خود را نشان می دهد با این تفاوت که کناره های برگ سبز رنگ باقی می ماند.گیاهی که دچار کمبود منگنز شده است میزان گلدهی کمی داشته و فرم باریک و بلند پیدا می کند. برگ های کوچک درخت نیز تغییر حالت می دهند. علاوه براین گیاه انگور نسبت به کمبود منگنز حساسیت بیشتری از خود نشان می دهد. علائم کمبود منگنز در انگور حدود 2 تا 3 هفته پس از به گل رفتن گیاه بروز می کند. درخت انگوری که از فقر منگنز رنج می برد بین رگبرگ ها در برگ های جوان تر زرد رنگ می شود. بروز لکه های زرد و پیر شدن گوشه های برگ در زمان خشکی در حالیکه برگ های سرشاخه ها سبز رنگ هستند، از دیگر علائم کمبود این عنصر در انگور می باشد، دیر رسیدن حبه های انگور از دیگر آثار کمبود عنصر منگنز در انگور است. بهترین روش تشخیص قطعی کمبود این عنصر آزمایش برگ می باشد.با قرار دادن عصر منگنز در برنامه کوددهی درخت انگور شاهد بروز علائم کمبود این عنصر نخواهید بود.

نقش آهن بر گیاهان

نقش آهن در تغذیه گیاهان

در بین عناصر غذایی کم مصرف نقش آهن در رشد گیاه و سنتز کلروفیل بسیار حائز اهمیتاست. ازنقش آهن در گیاه می توان به شکل گیری سیتوکروم ، ثبات عنصر نیتروژن و بهبود عمل تنفس اشاره کرد. این عنصر در ساختار پروتئین های دخیل در نابودی رادیکال های آزاد مانند کاتالاز و پراکسیداز نیز نقش دارد. نقش آهن در گیاهان زینتی و آپارتمانی بسیار مهم بوده و سبب سرسبزی برگ ها می شود و کمبود این عنصر می تواند صدمه شدیدی به این نوع گیاهان وارد می کند، بنابراین مصرف کود آهن برای گیاهان آپارتمانی و زینتی امری ضروری است.بعلاوه نقش آهن در درختان میوه را نیز نباید نادیده گرفت، بطوریکه کمبود این عنصر باعث زرد شدن برگ های جوان درخت خواهد شد. از فواید نقش آهن در رشد گیاهان تحریک رشد زایشی نیز می باشد.در حال حاضر میزان بالاییون بی کربنات و مناسب نبودن تهویه خاک های کشاورزی شرایط کمبود آهن را فراهم کرده اند.

علائم کمبود عنصر آهن

از بین رفتن کلروفیل و نابودی ساختار کلروپلاست در گیاهان از عوارض کمبود آهن می باشد.به دلیل اینکه عنصر آهن تحرک کمی دارد قادر نیست از برگ های پیرتر به سمت برگ های جوان تر حرک کند، از این رو عارضه کلروز در زمان فقر آهن بیشتر در رگبرگ های جوان دیده می شود. اگر به نقش کود آهن در گیاهان توجهی نشود کمبود شدید این عنصر باعث تغییر رنگ برگ درختان به رنگ سفید خواهد شد.با وجود اینکه نقش آهن در تغذیه گیاه که بسیار حیاتی می باشد، اما نباید در مصرف کود کلات آهن حاوی زیاده روی کرد. کوتاه قد شدن گیاه و رنگ قرمز برگ ها از نشانه های سمیت آهن می باشد.

تاثیر روی بر گیاهان

تأثیر روی بر گیاهان

نقش عنصر روی در کشاورزی بسیار مهم بوده و از تأثیر روی بر درختان میوه در مراحل ابتدایی رشد نمی توان صرف نظر کرد. این عنصر با اثر روی هورمون های رشد باعث افزایش ارتفاع درختان میوه خواهند شد. از نقش روی بر گیاهان می توان به افزایش رشد جوانه های رویشی، وسیع تر شدن سطح برگ، باروری حداکثری درختان و همچنین بهبود عمل گرده افشانی اشاره کرد. علاوه بر موارد ذکر شده، افزایش تولید شکوفه، سنتز پروتئین، بهبود عمل فتوسنتز و بالا رفتن مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری از دیگر نقش روی بر درختان می باشد. تأثیر روی بر درخت سیب درشت شدن اندازه محصول و جلوگیری از ریزش میوه است، بنابراین باغداران و علاقه مندان به پرورش این درخت بایستی این عنصر را در برنامه کوددهی سیب لحاظ کنند. همچنیناستفاده از کود روی در پائیز کشاورزان را به برداشت محصول خوش طعم، با زمان نگهداری بالا و با اندازه درشت یک قدم نزدیک تر خواهد کرد.

کود متال

برای خرید کود متال(ترکیبی از روی آهن و منگنز) با شماره 09133752734 تماس بگیرید

آثار کمبود روی در درختان میوه

زمانیکه درختان میوه دچار کمبود عنصر روی می شوند در ابتدا رنگ برگ ها زرد شده و از فاصله میان گره در بخش پایانی شاخه های جوان کاسته می شود. گاهی نیز جوانه های جدید رشد می کند اما باز نمی شود. همچنین رنگ برگ در بخش انتهایی روشن تر از قسمت های دیگر است. در صورت مشاهده این علائم پس از بررسی قیمت کود کلات روی برندهای مختلف نسبت به خرید و مصرف آن سریعا اقدام کنید.

اینستاگرام نارنج اسپادانا

برای پیوستن به اینستاگرام نارنج اسپادانا اینجا کلیک کنید

تأثیر شگفت انگیز سه گانه منگنز، آهن و روی در گیاهان

حضور عناصر کم مصرفی چون منگنز، آهن و روی در افزایش رشد و نمو گیاهان و تولید محصولاتی مرغوب و با کیفیت شرکت های تولید کننده کود کشاورزی را برآن داشته است که جهت سهولت در استفاده از این عناصر، محصولی به بازار عرضه کنند که شامل سه گانه منگنز، آهن و روی باشد. این کود توسط انواع گیاهان باغی و زراعی به راحتی جذب شده و علائم زردی برگ درختان را بطور کامل رفع خواهد کرد. از دیگر اثرات فوق العاده مصرف این کود می توان به بالارفتن میزان کلروفیل گیاه، بهبود عمل فتوسنتز،کیفیت بالای دانه، بهبود رنگ، طعم و اندازه میوه واثر تحریکی روی هورمون های موثر بر رشد زایشی اشاره کرد. چنانچه جهت خرید و نحوه مصرف این کود نیاز به راهنمایی دارید از مشاوران خبره کشاورزی کمک بگیرید. کشاورزان باید حتما از نقش منگنز، روی و آهن بیشتر اطلاع داشته باشند. برای گفتگو با کارشناسان نارنج اسپادانا می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید. همچنین برای مراجعه حضوری هم می توانید به آدرس اصفهان، خیابان آتشگاه، چهار راه بهشت، ابتدای خیابان زیتون، فروشگاه نارنج اسپادانا مراجعه کنید.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
آدرس فروشگاه نارنج اسپادانا

آدرس فروشگاه سم و کود کشاورزی
اصفهان، خیابان آتشگاه، چهار راه بهشت، ابتدای خیابان زیتون، فروشگاه نارنج اسپادانا

0 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.