نگهداری نخل کنتیا

نحوه نگهداری نخل کنتیا و شرایط مراقبت از آن در خانه

روش نگهداری نخل کنتیا بعنوان گیاه تزئینی کم توقع و مقاوم بسیار اهمیت دارد. اگر به دنبال زیبایی ساختمان و خانه خود هستید یا به دنبال هدیه ای مناسب برای دوستان و آشنایان خود می گردید، می توانید نحوه نگهداری نخل کنتیا را بیاموزید و با این گلدان زیبا، محیط اطراف خود را زیباتر کنید. چرا که مراقبت از این گل چندان سخت نیست و به راحتی می تواند در محیط بسته آپارتمان به زندگی خود ادامه دهد. یادگیری روش و طریقه نگهداری و مراقبت از نخل کنتیا ، نحوه تکثیر همچنین بررسی علت خشک شدن و زردی برگ گیاهرا در این مقاله از کلینیک گل و گیاه جوانه بان می خوانیم:

با گیاه آپارتمانی نخل کنتیا بیشتر آشنا شویم

پیش از آشنایی با نحوه نگهداری از نخل کنتیا، بهتر است در مورد این گیاه آپارتمانی بیشتر بدانیم. کنتیا یا فورستریانا یکی از نخل های خانواده اریکاسه از نواحی شرق استرالیاست. به این گیاه نخل بهشتی نیز گفته می شود. ساقه های این نخل بلند، نازک با برگ های متعدد اما منعطف و زیباست.با وجود اینکه میزان رشد این گیاه بسیار کم بوده امانخل کنتیا در زادگاه خود به 15 سانتی متر طول می رسد. در صورتی که طول آن در آپارتمان بیشتر از 3 متر نمی شود. زیبایی و تفاوت ظاهری آن با سایر گل های آپارتمانی، عمر طولانی و تحمل بالای آن در برابر شرایط محیطی مختلف باعث شده است به یک گل لوکس و گران قیمت تبدیل شود. اما به هر حال مراقبت از آن شرایطی دارد که باید با آن آشنا باشیم. در ادامه در مورد شرایط نگهداری نخل کنتیا بیشتر می خوانیم:

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

نحوه نگهداری نخل کنتیا

آموزش پرورش گل ها و گیاهان آپارتمانی، یکی از ضروریات برای کسانی است که به نگهداری از گیاهان در خانه علاقه دارند. چرا که درست است که برای آپارتمان گیاهانی انتخاب می شوند که انعطاف پذیر بوده و بتوانند محیط ساختمان را به خوبی تحمل کنند، اما هر گیاهی به میزان مشخصی از آب، نور خورشید و رطوبت و خاک مناسب خودشان نیاز دارد. علاوه بر این دمای اتاق نیز باید به درستی تنظیم شود. نحوه نگهداری نخل کنتیا خیلی پیچیده نیست. به همین دلیل نیز با کمی آموزش می توانیم چندین سال از این گلدان به خوبی مراقبت کنیم. در ادامه طرز نگهداری گل نخل کنتیا به دقت مورد بررسی قرار گرفته است.

نحوه نگهداری نخل کنتیا

بهترین نحوه نگهداری و آبیاری نخل کنتیا

آبیاری در طرز نگهداری نخل کنتیا نقش مهمی ایفا می کند. آنچه باید هنگام آموزش نحوه نگهداری نخل کنتیا بدانید این است که این گیاه همانطور که از آبیاری زیاد و غرقاب شدن خاکش بیزار است، با خشک شدن خاکش نیز میانه خوبی ندارد. به همین دلیل لازم است برنامه منظمی برای آبیاری آن در نظر بگیرید.لازم به ذکر است که در فصل رشد و موقع زمستان زمان آبیاری با هم فرق می کندو نحوه صحیح مراقبت از نخل کنتیا به این صورت است که در بهار و تابستان که فصل رشد گیاه است و هوا نیز گرم و سرعت تبخیر آب بالاتر است، خاک گیاه را چک کرده و در صورت خشک بودن تا عمق 3 سانتی متربه آن آب بدهید.همچنین در فصل زمستان میزان آبیاری باید کمتر شده و پس از خشکی خاک به عمق 5 سانتی متر نسبت به آبیاری گیاه اقدام کنید. البته عدم آبیاری در فصول سرد سال باعث لوله شدن و ریزش برگ می شود. از آنجایی که آبیاری نامنظم علت خشک شدن برگ نخل کنتیا است، برنامه منظمی برای آبیاری آن در نظر بگیرید. علاوه بر این لازم است از آبی که یک شب کنار گذاشته شده و کلر و املاح ندارد استفاده کنید. حتما پیش از آبیاری از زهکشی مناسب گلدان اطمینان حاصل کنید تا آب اضافی بتواند به راحتی از گلدان خارج شود. این امر از پوسیده شدن ریشه نیز جلوگیری می کند. در شرایطی که آب اضافی از گلدان خارج نشود سبب زرد شدن برگ ها و همچنین پوسیدگی ساقه خواهد شد.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

نیاز کنتیا به نور آفتاب

در نگهداری از نخل کنتیا نور بسیار موثر می باشد. بهترین شرایط نوری گیاه نور زیاد و فیلتر شده می باشد.نخل کنتیا به آفتاب مستقیم نیاز ندارد و نور شدید خورشید باعث سوختگی برگ های آن می شود. به همین دلیل است که جزء گیاهان و گل های مناسب برای باغچه محسوب نمی شود. بهترین روش و نحوه نگهداری نخل کنتیا نیز به این صورت است که ساعاتی از روز گلدان آن را در نیم سایه و پشت شیشه قرار دهیم. البته لازم است بدانید اتاق تاریک و بدون نور نیز برای این گیاه بسیار مضر است و باعث خشک و زرد شدن برگ نخل کنتیا و از بین رفتن آن می شود.میزان رشد گیاه در معرض نور زیاد غیر مستقیم بیشتر خواهد بود.هر چه نور خورشید زیاد باشد برگ ها به رنگ سبز روشن و هر چه کمتر باشد به سبز تیره تری تبدیل می شوند. باید خاطر نشان کرد که نور خیلی زیاد برای گیاه ضرر داشته و منجر به بلند شدن و تغییر شکل برگ های گیاه خواهد شد. همچنین از میزان استحکام گیاه نیز کاسته می شود. جهت رشد متقارن گیاه و جلوگیری از افتادگی تاج نخل کنتیا لازم است که هر ماه گلدان حدود 90 درجه چرخانده شود.

دمای مناسب نخل کنتیا

دمای مناسب

همانطور که گفته شد، زادگاه این گیاه نواحی شرقی استرالیا که مناطق گرمسیری به حساب می آیند بودهاما قادر به رشد در مناطق با آب و هوای معتدل نیز می باشد.با وجود اینکه نخل کنتیا در برابر تغییرات دمایی مقاوم است، امابهترین نحوه نگهداری نخل کنتیا به این صورت است که دمای اتاق را برای آن بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد تنظیم کنیم. چرا که کنتیا در دمای زیر 10 درجه و بالای 37 درجه سانتی گراد دوام نمی آورد و از بین می رود.لازمهنگهداری نخل کنتیا در دمای 37 درجه نور غیر مستقیم و تأمین رطوبت استیکی از دلایل زردی برگ نخل کنتیانگهداری در محیطی با دمای زیر 15 درجه می باشد که منجربه ریزش برگ نیز خواهد شد.

خاک مناسب نخل کنتیا

خاک مناسب برای نگهداری نخل کنتیا

اولین نکته برای بهترین نحوه نگهداری نخل کنتیا در خانه این است که خاک آن باید زهکشی شده باشدهمچنین سبک و غنی از مواد مغذی باشد.علاوه بر این ته گلدان نیز باید سوراخ هایی داشته باشد تا آب اضافی از گلدان خارج شده و ریشه را نپوساند. ترکیب خاک برگ، شن، پیت ماس و خاک معمولی بهترین نوع خاک برای مراقبت از نخل کنتیا است. چرا که خاک آن باید سبک باشد و خاک های سنگین با بافت سنگین برای آن مناسبت نیست، زیراکاشت گیاه در خاکی با بافت سنگین منجر به حفظ آب در خود شده که در ادامه مشکلات بیشتری را نیز بوجود خواهد آورد. همچنین از خاک برگ برای نخل کنتیا نیز نباید استفاده شود به دلیل اینکه سرعت پوسیدگی بالایی داشته و آبیاری نامناسب سبب بوجود آمدن کرم های ریز پیرامون ریشه خواهد شد. در ادامه چون ریشه گیاه بسیار ظریف است به راحتی از بین خواهد رفت. از دیگر مواردی که در انتخاب خاک گیاه باید در نظر گرفت PH است، که در ارتباط با نخل کنتیا باید گفت می تواند طیف وسیعی از PH را تحمل کند.

رطوبت مناسب

محیط خشک و کم رطوبت برای نخل کنتیا مناسب نیست و باعث بروز مشکلات مختلفی برای ساقه و برگ آن می شود. اگر از این گل در گلخانه نگهداری می کنید با جوشاندن یک ظرف آب می توانید محیط را برای آن مساعد کنید. اما نحوه صحیح نگهداری از نخل کنتیا در خانه به این صورت است برگ ها و ساقه ها را چند روز یکبار غبارپاشی کنید. این مساله در روزهایی که هوا خشک تر است بیشتر اهمیت دارد. البته از ایجاد جزیره در زیر گلدانی گیاه و برقراری امکان کشیدن رطوبت از طریق ساقه ها نیز می توانید این نیاز را بر طرف کنید. باید گفت که رطوبت زیاد و خیسی دائم خاک برای گیاه خطرناک بوده چراکه شرایط را برای ابتلاء به بیماری قارچی مهیا می کند. از عوارض بیماری قارچی پوسیده شدن ریشه و نابودی گیاه می باشد.

نحوه کوددهی کنتیا

نحوه کوددهی برای نگهداری نخل کنتیا

اکثر گیاهان برای رشد مناسب، به انواع کودهای شیمیایی نیاز دارند. بنابراین لازم است در کنار آموزش نحوه و طریقه نگهداری نخل کنتیا، از تغذیه آن با کودها نیز غافل نمانیم. بهترین کار این است که هنگام بهار و تابستان که زمان رشد گیاه است، از کودهای مخصوص نخل برای آن ها استفاده کنید. اما به طور کل به یاد داشته باشید بهترین کود برای آن ها، کودهایی است که فسفر آن ها کم، و پتاسیم و نیتروژن آن ها بیشتر باشد. قبل از کوددهی نیز گلدان را آبیاری کنید. در زمان مصرف کود اگر خاک گیاه خشک ر باشد باید آن را مرطوب کردسپس در نوبت بعدی آبیاری نسبت به کوددهی اقدام کرد. کوددهی همزمان با آبیاری منجر به سوختگی برگ می شود.

تمیز کردن برگ ها و هرس

بهترین نحوه نگهداری نخل کنتیا این است که زمانی که برگ های پایینی و پیرافتاده شدند، آن ها را از جایی نزدیک به ساقه و با یک چاقوی تیز جدا کنید. چرا که این برگ ها عمر خود را کرده اند. برای تمیز کردن برگ ها نیز می توانید از یک پارچه نم دار استفاده کنید. توجه کنید که از اسپری کردن مواد شیمیایی روی برگ ها خودداری کنید.

تکثیر نخل کنتیا

بهترین روش برای تکثیر نخل کنتیا

اگر روش و نحوه صحیح نگهداری از نخل کنتیا را در پیش بگیرید، شاهد عمر طولانی آن خواهید بود و می توانید به راحتی آن را در خانه تکثیر کنید. تکثیر این گیاه از طریق بذر انجام می شود. اگر با نحوه بذرگیری آشنا هستید خودتان در خانه می توانید این کار را انجام دهید. در غیر این صورت بذر را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید. بذرهای نارنجی و قرمز رنگ را در دمای 30 تا 35 درجه و در عمق 15 سانتی متری خاک بکارید. تا جوانه زدن سعی کنید خاک را مرطوب نگه داشته و از برخورد نور مستقیم به آن ها خودداری کنید. همچنین سعی کنید تا بالغ نشدن آن، از جابجایی جوانه ها خودداری کنید.

مشاوره برای نخل کنتیا

نحوه ارتباط با مشاورین جهت آموزش نحوه نگهداری نخل کنتیا

آنچه در بالا گفته شد، آموزش های لازم برای یادگیری نحوه نگهداری نخل کنتیا بود. علاوه بر مطالعه آن ها باید بدانید بروز بیماری های مختلف در گلدان شما و حجوم آفات گیاهی امری اجتناب ناپذیر است. به همین دلیل است که برخی از مواقع، هنگام نگهداری از یک گل در خانه، باید با یک مشاوره باغبانی گل و گیاه مشورت کنیم. اگر نیاز به مشاوره آنلاین گل و گیاه برای اطلاع از روش نگهداری گل نخل کنتیا و سایر گیاهان آپارتمانی را دارید می توانید به سایت جوانه بان مراجعه کنید و از خدمات اینترنتی آن ها بهره ببرید. شما می توانید با تماس و گفتگو با مهندسان کشاورزی داروخانه گیاهپزشکی نارنج اسپادانا هم مشکلات و بیماریهای گیاهان خود را بدانید. همچنین این داروخانه نسخه ی مورد نیاز گیاه شما که شامل انواع کود، قارچ کش و سموم است معرفی، تهیه و ارسال می کنند. بنابراین شما می توانید برای دریافت نسخه و خرید محصولات مورد نیاز با شماره های که در قسمت زیر نماش داده شده است در زمان های مشخص تماس بگیرید البته در زوزهای کاری.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
0 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.