برنامه کودی فندق

کوددهی فندق (برنامه غذایی و نحوه کوددهی)

کوددهی درخت فندق برای رشد مطلوب ، افزایش باردهی و تولید محصولاتی مرغوب لازم و ضروری می باشد. باغداران می توانند با بهره مندی از برنامه غذایی فندق و مصرف بموقع کودهای کامل نیازهای گیاه را تأمین کرده و میوه های با کیفیت برداشت کنند. بهترین کود برای درخت فندق محصولی است که قادر باشد کلیه مواد مغذی گیاه را تأمین کند. از آنجائیکه گیاه در تمام مراحل مختلف رشدش به مواد مغذی نیاز دارد، انتخاب کود مناسب و مصرف آن بسیار اثرگذار خواهد بود. با توجه به استقبال گسترده باغداران برای پرروش درخت فندق، سایت جوانه بان مقاله ای در زمینه نحوه کوددهی، آبیاری و برداشت فندق، برنامه غذایی و بررسی علت بار ندادن گیاه تهیه نموده است.

آشنایی با درخت فندق

گیاه فندق جزء درختان چند ساله بوده و پس از گذشت پنج تا شش سال از زمان کاشت میوه می دهد. فندق به شکل درختچه های کوتاه قد رشد کرده و از راه بذر، پاجوش، خواباندن شاخه و پیوند قابل تکثیر می باشد. عمل گرده افشانی گیاه از راه باد انجام شده و شکوفه های درخت فندق در ابتدای فصل بهار و پیش از رویش برگ روی شاخه نمایان خواهند شد. میوه این گیاه سرشار از پروتئین، اسید چرب و ویتامین بوده و مصارف زیادی دارد. کاشت درخت فندق به دلیل مقاوم بودن در انواع خاک ( بغیر از باتلاقی) امکان پذیر است. درختچه های جوان برخلاف درختان بالغ که نسبت به تنش خشکی مقاوم هستند، برای رشد مطلوب نیاز به رطوبت دارند. تأمین رطوبت در فصل رشد گیاه و قبل از خواب زمستانی بسیار مهم می باشد. یکی دیگر از نیازهای درخت فندق وجود اسید آبسیسیک در حد کفایت پیرامون ریشه درخت می باشد. میزان رطوبت نسبی در اطراف ریشه نباید کمتر از 60 درصد شود زیرا ریشه فندق از نوع سطحی بوده و برگ های درخت فرم پهن دارند. باغداران جهت بهره مندی از گیاهان شاداب و سرزنده بایستی به زمان آبیاری درخت توجه ویژه ای داشته باشند.

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

نحوه آّبیاری درخت فندق

نحوه آبیاری درخت فندق بستگی زیادی به نوع خاک تحت کشت دارد. اگر فندق را در خاک با حاصلخیزی بالا کشت کرده باشید به دلیل اینکه میزان نگهداری آب در این نوع خاک ها زیاد است به آب کمتری نیازخواهد داشت. همچنین کاشت این گیاه در مناطقی که بارندگی فصلی مناسبی دارند بسیار موفقیت آمیز خواهد بود. چنانچه قصد کاشت درخت فندق را دارید باید به زمان آّبیاری دقت کنید، چراکه آبیاری منظم و دقیق سبب می شود درصد گیرایی نهال کاشته بالا رود، و هم شرایطی را فراهم می کند تا ریشه رشد وسیع تری داشته باشد. همچنین میزان رشد گیاه نیز بیشتر شده و محصولاتی مرغوب و بازارپسند تولید خواهد کرد.

آبیاری درخت فندق

نحوه برداشت فندق

میوه های درخت فندق بعد از رسیدن کامل روی زمین ریخته و به همین دلیل برداشت آن به صورت دستی انجام می شود. در ارتباط با برداشت فندق باید به این نکته توجه کرد که پس از ریزش میوه بایستی سریعا جمع آوری شوند، چونکه رطوبت خاک منجر به تغییر رنگ میوه شده و از میزان بازارپسندی آن می کاهد. از این رو در فصل برداشت حدود 2 تا 3 نوبت محصول جمع آوری خواهد شد. باید خاطر نشان کرد که میزان محصول تولیدی در هرسال متفاوت بوده و عملکرد درخت به عواملی همچون سن درخت، حاصلخیزی خاک و فاصله کاشت بستگی زیادی دارد.

کوددهی درخت فندق

همواره درختان میوه برای رشد حداکثری و رسیدن به بیشترین باردهی به برنامه کودی مناسب احتیاج دارند. باغداران پس از کاشت نهال فندق انتظار دارند که بخوبی رشد کرده و قدرت باروری بالایی داشته باشد. توصیه کودی فندق جهت تولید محصولاتی با کیفیت استفاده از کود دامی پوسیده و دیگر کودهای ضروری جهت رشد می باشد. همچنین پیروی از برنامه غذایی درخت فندق جهت برداشت فندق هایی پرمغز و با وزن بالا بسیار حیاتی می باشد. البته برنامه تغذیه فندق در مراحل مختلف رشد گیاه متفاوت می باشد. پیشنهاد کارشناسان کشاورزی موقع کاشت درختچه مصرف کودهای ازته است. بهترین زمان استفاده از کودهای ازته اردیبهشت و خرداد و در دو مرحله است. نحوه کوددهی فندق با کودهای ازته به شکل چالکود و همراه کودهای دامی پوسیده می باشد. همچنین در زمان ظهور میوه، درخت به ازت، فسفر و پتاسیم بالایی نیاز داشته که با استفاده از کودهای شیمیایی مناسب باید تأمین شود. زمان مناسب مصرف کودهای فسفر و پتاسیم دار اسفند ماه می باشد. یکی دیگر از انواع کود مصرفی برای فندق کودهای ماکرو هستند. از این کود به شکل محلول پاشی و در دو مرحله یکی بعد از برداشت محصول و قبل از ریزش برگ های درخت و نوبت بعدی ابتدای فصل بهار موقع تورم جوانه های رویشی استفاده می شود.

اسید هیومیک اسپانیایی

بهترین کود برای درخت فندق

در حال حاضر کود مناسب فندق بغیر از کودهای کامل و ماکرو که جهت تأمین عناصر ضروری گیاه مصرف می شوند، کودهای دارای عناصر کم مصرف مانند کلسیم، آهن و روی نیز می باشد. توصیه می شود مصرف کودهای حاوی ریز مغذی بر اساس نتیجه آزمایش خاک باشد. در این بین سه نوع کود اسید هیومیک، کلسیم و اسید آمینه در برنامه کودی فندق نقش مهمی را ایفا می کنند. از مزیت های مصرف کود هیومیک اسید برای فندق می توان به جذب سریع، گسترده شدن ریشه، بالابردن میزان جذب مواد مغذی، آزاد شدن عناصر غیر قابل دسترس، کم شدن شوری خاک، اصلاح خاک، بالا رفتن ظرفیت نگهداری آب و کنترل اسیدیته خاک اشاره کرد. در نتیجه این کود در تقویت درخت فندق بسیار اثرگذار خواهد بود. در ارتباط با تعیین مقدار و زمان مصرف این کود باید گفت که به نوع کود مصرفی بستگی داشته و باید زیر نظر کارشناس کشاورزی تعیین شود. اما معمولا درخت فندق به دو نوبت مصرف هیومیک اسید در سال نیز دارد.

کاربرد کود اسیدآمینه برای فندق

باغداران بایستی کوددهی درخت فندق با ترکیبات حاوی اسید آمینه را در اولویت قرار دهند، به دلیل اینکه قرار دادن کودهای حاوی اسیدآمینه در برنامه کودی به افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش سرمایی و جلوگیری از سرمازدگی بسیار کمک خواهد کرد. بهترین توصیه زمان مصرف کود اسید آمینه یک نوبت در سال قبل از رسیدن فصل زمستان و به صورت محلول پاشی می باشد.

کود نیترات کلسیم

اهمیت کود کلسیم برای درخت فندق

درخت فندق مانند هر درخت مثمر دیگری نیاز بالایی به عنصر کلسیم دارد. هدف از کوددهی درخت فندق با کلسیم علاوه بر نقشی که در تغذیه و ساختار گیاه بر عهده دارد، این است که منجر به بالا بردن مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری می شود. از دیگر فواید مصرف کود کلسیم برای گیاه می توان به بهبود رشد گیاه، بالا بردن درصد جذب مواد مغذی و اصلاح خاک اشاره کرد. طبق توصیه کارشناسان کشاورزی مصرف دو نوبت در سال این کود برای درخت فندق مناسب می باشد. در صورت استفاده از کود به شکل خاکی بهتر است که در ماه فروردین و برای هر هکتار حدود 25 کیلوگرم باشد. همچنین اگر قصد کوددهی در ماه اردیبشهت و به شکل محلول پاشی را دارید مقدار مناسب کود 10 کیلوگرم در 1000 لیتر آب می باشد. باغداران با مراجعه مرکز فروش کود کشاورزی به راحتی می توانند محصول مورد نظرشان را خریداری کنند.

نکات الزامی کوددهی درخت فندق

با توجه به این نکته که کلیه گیاهان و درختان میوه جهت تأمین نیازهایشان به عناصر غذایی نیاز مبرمی به یک برنامه کوددهی منظم دارند، رعایت یکسری از نکات در زمان کوددهی درخت فندق در اثر بخشی بیشتر مکمل های غذایی بسیار کمک کننده خواهد بود:

  1. در زمان مصرف کود برای درخت فندق مصرف یک نوع کود کافی نبوده و بهتر است که از مقدار مناسب کودهای زیستی، شیمیایی و دامی استفاده شود.
  2. برای اینکه اثر مثبت کوددهی روی رشد و تولید محصول درخت فندق مشاهده شود نیاز به زمان است و باغدار باید برای یک چندساله هزینه کرده و برنامه کودی را اجرا کند.
  3. مشخص کردن سن درخت فندق قبل از تنظیم برنامه کوددهی بسیار مهم می باشد.
  4. درخت فندق مانند سایر درختان یکسری نیازهای غذایی مشخص دارد که باید بر اساس آزمون برگ و خاک تعیین شود. زیرا نتیجه آزمون خاک مقادیر عناصر غذایی قابل استفاده درون خاک را مشخص کرده و بر طبق آن میزان عناصری که کمبود یا بیش بود دارد برای کارشناس مشخص می شود. از این رو با توجه به هزینه بالای کودهای کشاورزی، از مصرف بیش از اندازه و هدرروی کود جلوگیری می شود. همچنین آزمون برگ تعیین می کند که چه میزان مواد مغذی در گیاه فندق وجود دارد و چند درصد توسط گیاه جذب شده است.

علت بار ندادن فندق

علت بار ندادن درخت فندق چیست؟

عوامل گوناگونی وجود دارند که سبب بار ندادن درخت فندق می شود. کم بودن میزان خود باروری درخت یکی از این عوامل می باشد. باغدار باید این نکته را به خاطر بسپارد که جهت برداشت مناسب به جای یک درخت فندق بارور باید چندین درخت میوه دار در باغ وجود داشه باشد. وجود تنها یک درخت بارور احتمال میزان گرده افشانی و باردهی را بسیار کم می کند. در حال حاضر انواع نهال فندق عرضه شده و انتخاب نهال نامناسب با آب و هوای منطقه کاشت از میزان باروری درخت می کاهد. ترکیب خاک تحت کشت از دیگر عواملی است که روی باروری درخت فندق موثر است. بیشترین میزان باردهی فندق در خاک های حاصلخیز مشاهده می شود. کاشت نهال در خاک های دیگر برای افزایش باردهی نیاز به آّبیاری منظم نیاز دارد. البته لازم به ذکر است که درخت فندق در خاک خشک و یا غرقابی قادر به تولید میوه نمی باشد. همچنین در محیطی که روی درخت سایه باشد درخت به بار نمی نشیند. مدیریت اصولی و بکارگیری برنامه غذایی مناسب درخت فندق روی باردهی اثرگذار خواهد بود. استفاده بیش از حد کودهای حاوی ازت منجر به عقیم شدن درخت فندق شده و از باردهی آن جلوگیری می کند. همچنین مقدار مازاد نیتروژن در گیاه مانعی برای گلدهی بیشتر می باشد. علاوه بر موارد ذکر شده سرمازدگی پی در پی و بارندگی زیاد که سبب کاهش کیفیت گرده افشانی می شود، از عوامل دیگر عدم باردهی درخت فندق بحساب می آیند.

فروشگاه کشاورزی نارنج اسپادانا

برنامه کودی فندق تحت نظر کارشناسان نارنج اسپادانا

کاشت درخت فندق و برداشت محصولی مرغوب و باکیفیت مستلزم مدیریت اصولی و برنامه کودی مناسب می باشد. به دلیل رشد فندق در اکثر مناطق و زمان انباداری طولاتی مدت باغداران با کشت این گیاه سود بالایی نصیبشان می شود. در صورتیکه کلیه نیازهای غذایی فندق بموقع در اختیارش قرار گیرد، بموقع هرس شود و آبیاری منظم داشته باشد به سرعت رشد کرده و به ثمر می نشیند. رساندن مواد مغذی مازاد به فندق نه تنها روی محصول تولید اثر مثبت نمی گذارد بلکه برای سلامتی گیاه نیز مضرر خواهد بود. بنابراین بهترین راهکار این است که برنامه کودی مناسب گیاه با مشورت کارشناسان کشاورزی تنظیم شود. اگر به پرورش فندق مشغول هستید و بدنبال برنامه کودی مخصوص گیاه خود می باشید پیشنهاد می شود از مشاوره رایگان کلینیک تخصصی نارنج اسپادانا در این زمینه بهره مند شوید. کارشناسان با تجربه این مجموعه آماده ارائه انواع خدمات کشاورزی به باغداران و کشاورزان می باشند.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
0 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.