کوددهی بادام زمینی

کوددهی بادام زمینی (برنامه کودی در مراحل مختلف رشد)

کوددهی بادام زمینی برای بهره مندی از محصولی با کیفیت و مرغوب با استفاده از برنامه غذایی مناسب امکان پذیر خواهد بود. بادام زمینی جزء دانه ای روغنی سرشار از پروتئین بوده و کشت آن در مناطق گرمسیری برای کشاورزان بسیار سودآور می باشد. عناصر پرمصرفی که برای افزایش رشد ریشه، پرمغز شدن و تولید حداکثری محصول لازم است، پتاسیم، فسفر و کلسیم می باشد. استفاده از برنامه کودی بادام زمینی کشاورزان را به برداشت محصول بازارپسندی یک گام نزدیک تر خواهد کرد. از آنجائیکه که برای کاشت بادام زمینی آشنایی با مراحل رشد گیاه ضروری بوده تا در هر مرحله از رشد کود مناسب استفاده شود، سایت جوانه بان در این مقاله به توضیح مطالبی پیرامون معرفی مراحل رشد بادام زمینی، زمان و مراحل کوددهی و همچنین کودهای مناسب گیاه پرداخته است.

معرفی گیاه بادام زمینی

گیاه بادام زمینی که در ایران به نام های پسته زمینی و پسته شاهی نیز شناخته شده جزء خانواده لگومینوزها می باشد. بیشتر گیاهان این خانواده به نیتروژن زیادی نیاز دارند اما بادام زمینی به آسانی با باکتری های ریزوبیوم همزیستی داشته و نیتروژن مورد نیاز خود را از این راه تأمین می کند. شکل بوته بادام زمینی کوتاه بوده و حدود 15 تا 60 سانتی متر ارتفاع دارد. این گیاه در گروه گیاهان راست ساقه تقسیم بندی شده و دارای برگ های مرکب می باشد. در دوره کاشت این گیاه، بذور بعد از گذشت 14روز جوانه زده و حدود دو ماه طول می کشد تا رشد کنند و به مرحله گلدهی برسند. کشاورزان در این مرحله باید به این نکته توجه کنند که حفظ رطوبت خاک منجر به تقویت گیاه شده و تعداد بیشتری از گل ها به میوه تبدیل خواهند شد. این گیاه در مرحله رشد ابتدایی و رسیدگی میوه نسبت به مرحله تشکیل گل حساسیت کمتری به کمبود رطوبت از خود نشان می دهد. اما نیاز آبی بادام زمینی موقع ظهور جوانه گل تا حدود 14 روز پیش از رسیدن میوه با بیشتر شدن سایه برگ ها افزایش می یابد. البته این گیاه به آبیاری زیاد و غرقابی شدن خاک بسیار حساس می باشد.

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

گلدهی و تشکیل میوه

گل های زرد رنگ گیاه پس از طی مرحله تلقیح از قسمت دم به سمت پائین خم شده و خود را به سطح خاک می رسانند. سپس در خاک فرورفته و میوه را در درون خاک شکل می دهند. کشاورزان می توانند با گذشت 7 ماه از زمان کاشت محصول گیاه را برداشت کنند. لازم به ذکر است که ریشه های گیاه  بادام زمینی منبع غنی از نیتروژن آلی بوده و بعد از برداشت محصول می توان به عنوان کود سبز از آن استفاده کرد.

کودهای مناسب بادام زمینی

گیاه بادام زمینی نیز مانند سایر گیاهان برای رشد مطلوب خود نیاز به کوددهی دارد. اما بایستی به این نکته توجه کرد که مقدار مصرف کودهای شیمیایی به نتایج آزمایش خاک بستگی خواهد داشت. با توجه به وجود باکتری در ریشه این گیاه که توانایی جذب ازت و تثبیت آن در خاک را دارا می باشند، توصیه کودی بادام زمینی احتیاط در مصرف کودهای ازته می باشد، چراکه استفاده بیش از حد از کودهای دارای نیتروژن اثر منفی روی فعالیت باکتری ها می گذارد. البته لازم به ذکر است که تنش خشکی روند تثبیت نیتروژن در گیاه را کاهش خواهد داد. در این شرایط لازم است کود نیتروژن در برنامه تغذیه بادام زمینی جای گیرد. در رابطه با نیاز گیاه به عنصر پتاسیم باید گفت که بیشتر خاک های تحت کشت دارای پتاس هستند، اما در صورت کشت بادام زمینی در زمین های شنی مصرف کود پتاسیم ضروری می باشد. بعلاوه مصرف کود فسفر برای گیاه سبب بالا بردن تعداد محصول تولیدی شده و همچنین عملکرد غده ها را بطور قابل توجهی بهبود می دهد. عنصر مهم دیگری که در افزایش تولید بادام زمینی نقش کلیدی دارد، کلسیم می باشد. کشاورزان در زمان کوددهی بادام زمینی باید این نکته را بخاطر داشته باشند که در صورت مصرف بالای کود برای محصول قبل، برای کاشت گیاه جدید از کود کمتری استفاده کنند.

گوگرد مایع برای بادام زمینی

گوگرد مایع برای بادام زمینی

کاربرد گوگرد مایع برای بادام زمینی

گیاه بادام زمینی نسبت به سایر گیاهان به عنصر گوگرد بیشتری نیاز دارد. این عنصر نقش تحریک کننده آنزیم های تولید پروتئین در گیاه را ایفا می کند. با توجه به اینکه مغز بادام زمینی سرشار از پروتئین می باشد تأمین این عنصر سبب تولید محصولاتی با کیفیت و با درصد روغن بیشترخواهد شد. البته کاربرد گوگرد مایع (معدنی) برای گیاه بادام زمینی فراتر از یک ماده مغذی است، چراکه این ترکیب روی بهبود عملکرد گیاه، نابودی آفات ( لکه برگی) و اصلاح خاک نیز موثر می باشد. همچنین گوگرد مایع به دلیل دارا بودن مواد مغذی دیگر همچون فسفر، پتاسیم و ریز مغذی ها میزان ارزش غذایی آن افزایش یافته و تأثیرگذاری بیشتری یافته است. افزایش فعالیت میکروارگانیسم های خاک، بالا بردن مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری ها و جذب بهتر سایر مواد مغذی از دیگر مزیت این کود برای گیاه بادام زمینی می باشد.

 

مراحل کوددهی بادام زمینی

بطور کلی در 7 مرحله از مراحل رشد بادام زمینی، نیاز به کوددهی بیشتر می باشد. یکی از این مراحل، نیاز به برنامه غذایی بادام زمینی پیش از کاشت بوده که باید با توجه به آزمون خاک تعیین شود، زیرا مصرف مازاد کود در این مرحله نه تنها مفید نیست بلکه به سلامتی گیاه آسیب نیز می رساند. بطور رایج کارشناسان کشاورزی در زمان پیش از کشت و با توجه به کمبود های خاک تحت کشت، مصرف کود اوره، فسفات، گوگرد جامد و کودهای حیوانی (دامی و مرغی) را پیشنهاد می دهند. مرحله دوم برنامه کودی بادام زمینی هنگام کاشت بذر است. یکی از عواملی که پیش از بذرپاشی میزان سرعت جوانه زنی بذر را در این مرحله بیشتر می کند بذرمال کردن با ترکیبات تحریک کننده مانند هیومیک اسید می باشد. کوددهی در مرحله چند برگی شدن گیاه از دیگر مراحلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. به هر میزان گیاه ریشه قوی و گسترده تری داشته باشد، مصرف کودهای هیومیک اسید در این مرحله بیشتر روی بالا بردن میزان نفوذپذیری و جذب ریشه، اصلاح بافت وکم کردن اسیدیته خاک پیرامون ریشه و همچنین انتقال مواد مغذی اثر خواهد گذاشت. بهترین زمان مصرف این کود موقع اولین آبیاری گیاه می باشد. در این مرحله علاوه بر کودهای محرک ریشه زایی مصرف کودهای تحریک کننده رشد نظیر NPK نیز سبب افزایش رشد اندام های هوایی بادام زمینی خواهد شد. همچنین مصرف کودهایی با خاصیت جوانه زایی که دارای گوگرد هستند، باعث می شود که از یک طرف مواد مغذی خاک سریع تر آزاد شده و در دسترس ریشه قرار گیرند، و از طرف دیگر منجر به ضدعفونی شدن خاک نیز می شوند.

اسید هیومیک اسپانیایی

مرحله 4 تا 6 برگی گیاه بادام زمینی

یکی دیگر از مراحل کوددهی بادام زمینی موقعی است که 4 تا 6 برگ روی گیاه ظاهر می شود. در این زمان نیز مصرف کودهای هیومیک اسید به رشد بهتر ریشه و جذب سریع تر مواد غذایی و عناصر معدنی کمک خواهد کرد. روش مناسب مصرف کود در این مرحله اضافه کردن به آب آبیاری می باشد.

برنامه کودی بادام زمینی در مرحله پیش از گلدهی

در این مرحله بمنظور تولید شکوفه هایی با بالاترین قدرت گرده افشانی و باروری و همچنین بیشترین احتمال تبدیل شکوفه ها به میوه مصرف کودهای دارای فسفر، کودهای حاوی ریز مغذی ها و اسیدآمینه پیش از ظاهر شدن گل بر روی گیاه توصیه می شود. البته در این مرحله بهتر است که کودهای دارای مواد مغذی به شکل محلول پاشی استفاده شوند، به دلیل اینکه در خاک های اسیدی ریز مغذی ها توانایی جذب ندارند و در شرایطی که با سایر ترکیبات همچون اسیدآمینه مصرف شوند میزان جذب بالاتری خواهند داشت. اگر هم تصمیم دارید که کودهای فسفردار را مصرف کنید به دو روش آّبیاری و محلولپاشی قابل مصرف هستند.

کود آگا ماچو

آلگا ماچو یک جلبک دریایی عالی

کوددهی در مرحله پس از گلدهی و آغاز غلاف بندی

برنامه کوددهی بادام زمینی در این مرحله باید شامل کودهای پتاسیمی جهت انتقال آسان مواد قندی، بهبود عمل دانه بندی داخل غلاف و همچنین منتقل سازی مواد مغذی جهت شکل گیری دانه باشد. بعلاوه مصرف جلبک دریایی به همراه کودهای پتاسیمی به جذب بهتر کمک خواهد کرد. اگر هم گیاه بادام زمینی را در خاک آهکی پرورش داده باشید بکارگیری کودهای دارای گوگرد عملکرد گیاه را بطور چشمگیری افزایش داده و حتی قادر است که سرعت رشد گیاه را چندین برابر کند. . توصیه می شود در این مرحله از کود گوگرد مایع به شکل محلولپاشی استفاده شود. علاوه براین مصرف کودهای گوگرددار در این مرحله روی افزایش رشد غلاف، تشکیل دانه و مقدار جذب دیگر مواد مغذی اثر زیادی گذاشته و افزایش عملکرد بادام زمینی را به همراه خواهد داشت.

مصرف کود در مرحله رشد مغز و تشکیل دانه

گیاه بادام زمینی برای پرمغز شدن و شکل گیری کامل دانه به عنصر پتاسیم نیاز دارد. در این مرحله هرچه میزان پتاسیم قابل دسترس داخل خاک بیشتر باشد بر روی افزایش میزان دانه بندی، عملکرد مناسب دانه و همچنین افزایش تناژ محصول برداشتی اثرات فوق العاده ای خواهد گذاشت. پیشنهاد می شود برای نتیجه بخشی بهتر، کودهای پتاس همراه با تحریک کننده های رشد دارای آمینواسید و جلبک دریایی مصرف شود.

سولوپتاس برای بادام زمینی

کود برای بادام زمینی یک ماه پیش از برداشت

برنامه مناسب تغذیه بادام زمینی در زمان یک ماه قبل از برداشت محصول مصرف کودهای پتاس بالا می باشد. در این مرحله تهیه کودهای پتاس بالا مانند سولوپتاس و استفاده از آن منجر می شود که دانه های بادام زمینی در داخل غلاف وزن بالاتری پیدا کنند و محصولاتی با کیفیت تولید شود. روش مناسب مصرف کودهای پتاس بالا در این مرحله اضافه کردن به آب آبیاری می باشد. زراعت کاران می توانند از فروشگاه سم و کود کودهای پتاس بالا را خریداری کنند. اگر هم به پرورش بادام زمینی در وسعت زیاد مشغول هستید برای کاهش هزینه پیشنهاد می شود که به مراکز فروش عمده کود کشاورزی مراجعه کرده و کود را تهیه کنید.

کوددهی در مراحل رشد و میوه دهی بادام زمینی

علت زرد شدن برگ بادام زمینی چیست؟

همواره کمبود عناصر غذایی و یا ابتلاء به بیماری در گیاهان با علائمی در شکل ظاهری همچون بیحالی، پژمردگی و یا تغییر رنگ برگ ها خود را نشان می دهد. گیاه بادام زمینی نیز مستثنی نبوده و کشاورزان بایستی اطلاعات خود را در زمینه آثار فقر عناصر غذایی و همچنین علائم بیماری افزایش دهند. چنانچه جزء پرورش دهندگان گیاه بادام زمینی هستید و بدنبال علت زردی برگ گیاه خود می باشید ادامه مقاله را از دست ندهید.

یکی از دلایل زردی برگ گیاه بادام زمینی می تواند بیماری لکه برگی باشد. عامل این بیماری قارچی بوده و در فصل سرد سال روی گیاه آلوده زندگی می کند. موقعی که هوا روبه گرمی می رود هاگ ها رشد کرده و به کمک باد انتشار می یابند. شروع نشانه های بیماری در گیاه با شکل گیری نقاط سفید کوچک در بخش پائینی برگچه ها می باشد. با گذشت زمان این نقاط سفید زرد رنگ شده و در قسمت بالایی برگ نمایان می شود. اگر بیماری تشخیص داده نشود و برای کنترل آن اقدامی صورت نگیرد بافت برگ دچار نکروز شده و از بین می رود. در این زمان لکه هایی قهوه ای تیره روی برگ دیده می شود. از جمله خسارات این بیماری ریختن زودتر از موعد برگ ها و رشد دانه های ریز می باشد. در صورت آلودگی ساقه و غلاف به بیماری احتمال پر نشدن غلاف و تولید دانه هایی پوسیده بالا می رود. کنترل علف های هرز، تقویت خاک و کاشت ارقام مقاوم به بیماری از راهکارهای مقابله با این بیماری می باشد. بعلاوه توصیه می شود در صورت مشاهده علائم بیماری از کارشناسان گیاهپزشک راهنمایی بگیرید تا قارچ کش مناسب برای درمان گیاه تجویز کنند. در اینصورت با مراجعه به داروخانه گیاهپزشکی و ارائه نسخه می توانید قارچ کش را تهیه و مصرف کنید.

خرید کود مناسب برای بادام زمینی

خرید کود مرغوب برای بادام زمینی از نارنج اسپادانا

نتیجه بخش بودن برنامه غذایی بادام زمینی در مراحل مختلف رشد گیاه بستگی زیادی به مصرف کود با کیفیت و مرغوب دارد. در حال حاضر انواع کود کشاورزی با برندهای متنوع جهت تأمین مواد مغذی گیاهان در بازار عرضه می شود. علاوه بر این یکی از دغدغه های پرورش دهندگان بادام زمینی بهره مندی از برنامه کوددهی مناسب می باشد. بهترین راهکار استفاده از مشاوره کارشناسان کشاورزی با تجربه داروخانه کشاورزی نارنج اسپادانا می باشد. کارشناسان شما را راهنمایی خواهند کرد که کدام کود را در چه زمانی مصرف کنید تا کوددهی بیشترین تأثیر را روی عملکرد گیاه داشت باشد.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
0 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.