کود برای کدو سبز (برنامه غذایی کدو)
کود برای کدو سبز جهت رشد مطلوب و باردهی مناسب بسیار اهمیت دارد. چنانچه تصمیم دارید این گیاه را پرورش دهید باید به برنامه غذایی کدو بسیار توجه کنید. مصرف کود مناسب تاثیر بسزایی روی عملکرد گیاه و محصول تولیدی خواهد گذاشت. در حال حاضر انواع مختلفی از کدو وجود دارد که هر کدام به مواد غذایی ویژهای نیاز دارند. به طور مثال برنامه کودی کدو تنبل و کدو سبز حتما باید شامل مقادیر فراوانی نیتروژن، فسفر و پتاسیم باشد. البته به دلیل تنوع بالای کودهای موجود در بازار انتخاب کود مناسب برای گیاه بسیار دشوار خواهد بود. از این رو این مقاله از سایت جوانه بان در ارتباط با کود برای کدو سبز، برنامه کودی کدو و همچنین کود اوره، مرغی و پتاس برای کدو مطالبی را ارائه داده است.
بهترین کود برای کدو سبز چیست؟
کدو گیاهی است که برای رشد خود نیاز به فضای زیادی دارد. اما کشاورزان باید این نکته را در نظر بگیرند که مصرف کود برای کدو بسیار مهم بوده به گونهای که میتواند تولید محصول را چندین برابر افزایش دهد. درنتیجه انتخاب کود برای کدو بسیار حائز اهمیت خواهد بود. لازم به ذکر است که مدت زمان کاشت تا برداشت محصول در اکثر کدوها حدود 100 روز طول خواهد بود. حال سوالی که پیش خواهد آمد این است که بهترین کود برای کدو سبز کدام است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که جهت خرید کود مناسب برای کدو باید یکسری عواملی نظیر نوع خاک تحت کشت، میزان مواد آلی خاک، سطح pH و… را مد نظر قرار داد.
کود مناسب برای کدو سبز در مراحل مختلف رشد متفاوت است و گیاه در هر مرحله به مواد مغذی متفاوتی نیاز خواهد داشت. بهترین کود برای کدو سبز کودی است که بتواند نیاز گیاه را در تمام مراحل کاشت تا برداشت تامین کند. بایستی خاطر نشان کرد که قبل از مصرف هر نوع کود باید آزمایش خاک صورت گیرد و کوددهی کدو بر اساس نتیجه آن انجام شود. در ادامه مطلب در ارتباط با عوامل مهمی که روی انتخاب کود برای کدو موثر هستند بیشتر صحبت خواهیم کرد.
فاکتورهای ضروری در تهیه کود برای کدو
یکی از عواملی که روی انتخاب کود برای کدو سبز موثر است سطح خاک است. کدو گیاهی است در فصل گرم کاشته میشود از این رو باید خاک تحت کشت آن زهکشی مناسبی داشته باشد و بیشتر درصد خاک را شن تشکیل دهد. از طرف دیگر سطح PH خاک نیز بسیار مهم بوده و باید بین 6 تا 7 باشد. در این شرایط میزان مواد مغذی بیشتری در دسترس گیاه قرار خواهد گرفت. مورد دیگری که در تهیه کود برای کدو سبز باید به آن توجه کرد درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم کود است. گیاه کدو در هر مرحله از رشد به مقدار مشخصی از عناصر ضروری نیاز دارد.
معرفی انواع کود برای کدو
کود برای کدو سبز در مراحل ابتدایی رشد باید مقادیر زیادی نیتروژن داشته باشد تا گیاه بتواند به خوبی رشد کند. کود اوره برای کدو در این مرحله بسیار مناسب است. به علاوه با مصرف کود سفید برای کدو نیز میتوان نیاز نیاز گیاه به نیتروژن را برطرف کرد. کوددهی کدو با فسفر نیز برای گلدهی و باردهی بیشتر گیاه ضروری است. کود پتاس برای کدو نیز به حفاظت از ریشههای گیاه، افزایش مقاومت در برابر بیماری و کم آبی کمک خواهد کرد. کشاورزان با قرار دادن کود پتاسیم در برنامه غذایی کدو دیگر نگران میوهدهی کدو نخواهند بود. بهترین کود برای کدو تنبل نیز کود پتاسیم است چرا که منجر به تولید میوههای سالم و بازارپسند خواهد شد. مصرف کود مرغی برای کدو نیز منجر به تقویت گیاه شده و از ریختن برگهای گیاه جلوگیری خواهد کرد. همچنین مانع رشد علفهای هرز نیز خواهد شد. اگر به دنبال افزایش رشد ریشه و باردهی کدو هستید حتما کود مرغی در برنامه کودی کدو قرار دهید.
کود برای رشد کدو
بهترین کود برای رشد کدو کودی است که تمامی مواد مغذی و معدنی مورد نیاز گیاه را داشته باشد و قادر باشد کل احتیاجات گیاه را تامین کند. اگر تصمیم دارید که به پرورش کدو مشغول شوید توصیه میشود جهت بهبود باردهی گیاه از کودهای متنوع موجود در بازار استفاده کنید. در بین انواع کود، کود هیومیک اسید بهترین کود برای رشد کدو است. این نوع کود دارای مقدار زیادی نیتروژن است که باعث میشود کدوهایی بزرگ برداشت کنید. بعلاوه کشاورزان میتوانند پیش از کشت کدو مقداری مناسب از کودهای حاوی پتاسیم و فسفر را نیز با خاک تحت کشت مخلوط کنند. با انجام این کار رشد گیاه بسیار عالی خواهد شد. لازم به ذکر است که انواع مختلفی از کود توسط فروشگاه سم و کود کشاورزی عرضه میشود. از این رو پیشنهاد میشود که کشاورزان قبل از خرید کود با انواع کود هیومیک اسید آشنا شوند.
هیومیک اسید مدل پودری
همانطور که از نام این نوع کود مشخص است به صورت پودری بوده و به راحتی در آب حل میشود. این نوع کود در ساختارش مقادیر فراوانی پتاسیم دارد به همین دلیل مصرف آن منجر به فراهم سازی مواد مغذی مورد نیاز گیاه خواهد شد. کشاورزان میتوانند این نوع کود را به صورت آبیاری و یا همراه با شخم زدن استفاده کنند.
هیومیک اسید مایع
یکی از مناسبترین کودها برای کدو، کود هیومیک اسید مایع است. این محصول غلظت بالایی داشته و به رشد مطلوب گیاه کمک خواهد کرد. اگر قصد دارید اسید هیومیک را در برنامه غذایی کدو قرار دهید پینشهاد میشود نوع مایع آن را خریداری کنید، چرا که با سرعت بیشتری توسط ریشه جذب خواهد شد و اثرات مثبت خود را بهتر روی گیاه اعمال خواهد کرد.
مورد دیگری که پس از تهیه کود هیومیک اسید مناسب بسیار اهمیت دارد نحوه مصرف این نوع کود برای کدو است. به طور کلی این کود را به سه روش آبیاری، محلول پاشی و بذر مال استفاده میکنند. در ادامه مطلب در ارتباط با هر کدام از شیوههای مصرف بیشتر توضیح خواهیم داد.
شیوههای مصرف کود هیومیک اسید برای کدو
آبیاری از جمله روشهای مصرف کود هیومیک اسید برای گیاه کدو است. جهت کوددهی کدو با این شیوه کافی است مقدار مشخصی از کود پودری یا مایع هیومیک اسید را با میزان مشخصی از آب مخلوط کنید. در مرحله بعد باید محلول را به خاک تحت کشت اضافه کرده تا از طریق ریشه جذب شده و اثرات مثبت خود را روی گیاه بگذارد. روش دیگر مصرف کود هیومیک اسید، محلولپاشی است. در این شیوه لازم است که مقدار مشخصی از کود هیومیک اسید مایع را با میزان مشخصی آب مخلوط کرده و با کمک اسپری به بخشهای مختلف گیاه محلولپاشی کنید. اگر به دنبال روشی هستید که ضمن کوددهی کدو، سلامت گیاه نیز تضمین شود روش محلول پاشی بهترین گزینه خواهد بود. البته باید به غلظت کود مصرفی دقت شود به دلیل اینکه اگر غلظت کود بالا باشد به گیاه آسیب خواهد زد.
روش بذرمال شیوه دیگر استفاده از این کود برای کدو است. در این شیوه باید پیش از کشت بذرها را به اسید هیومیک آغشته کرد. با انجام این کار بذرها رشد بهتری خواهند داشت. جهت دریافت بهترین نتیجه توصیه میشود بذرها را به میزان 24 ساعت در محلول هیومیک اسید قرار دهید.
فواید مصرف هیومیک اسید برای کدو
در زمان مصرف کود برای کدو سبز باید به این نکته توجه کرد که کود انتخابی دارای املاح و مواد مغذی مورد نیاز گیاه باشد. هیومیک اسید کودی است که دارای املاحی نظیر روی، پتاسیم، منیزیم، آهن، نیتروژن و… است. از این رو مصرف این کود منجر به افزایش رشد گیاه خواهد شد. از دیگر مزایای مصرف کود هیومیک اسید برای کدو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش قدرت جوانه زنی
- بالا بردن مقاومت گیاه در برابر آفات و عوامل بیماریزا
- افزایش مقاومت گیاه در برابر شوری خاک
- سبک کردن بافت خاک تحت کشت
- از بین بردن ناخالصیهای خاک
- بهبود فعالیت باکتریهای مفید خاک
- جلوگیری از رشد میکروبها
- افزایش حجم ریشه گیاه کدو
- بالا بردن میزان باردهی گیاه
- جلوگیری از ریزش گلها در زمان گلدهی
- ممانعت از رشد علفهای هرز
- تقویت برگهای بوته کدو سبز و جلوگیری از ریزش آن
بهترین کود برای کدو آجیلی
کدو آجیلی یکی از گیاهان جالیزی به شمار میآید. زمان مناسب کاشت و برداشت این گیاه از پایان فصل بهار آغاز میشود و و تا پایان فصل پاییز ادامه دارد. اگر قصد کاشت این گیاه را دارید باید بدانید که این گیاه به خاک سبک و با زهکشی مناسب نیاز دارد تا به خوبی رشد کند. همچنین مصرف کود مناسب برای کدو آجیلی سبب میشود که مواد غذایی که احتیاج دارد تامین شود. برای اینکه بتوان بهترین کود را انتخاب کرد باید با برنامه کودی کدو آجیلی آشنا شد. حسن این کار این است که کشاورزان میداند که در هر مرحله از رشد، گیاه به چه مواد مغذی نیاز دارد. به علاوه استفاده به موقع و به اندازه کود برای کدو به رشد و افزایش باردهی آن کمک خواهد کرد. کود لازم برای کدو آجیلی قبل از کاشت، کود حیوانی است که لازم است تا عمق 25 تا 30 متری با خاک مخلوط شود. البته پیش از کاشت باید آزمون خاک گرفت تا کمبودهای خاک پیش از کشت کدو مشخص شود. در این زمان بیشتر از کودهای اوره، گوگرد جامد، پتاسیم و فسفات استفاده میشود.
برنامه کودی کدو موقع کاشت
پیش از بذرپاشی زمین لازم است تا بذرها با کود تحریککننده رشد هیومیک اسید و یا جلبک دریایی بذرمال شوند. این کار درصد جوانهزنی را افزایش خواهد داد. در این زمینه خوب است بدانید که تنها بذرهای بدون پلت کدو را قبل از کاشت میتوان خیس کرد و تنها بذرهای پلت خشک را میتوان بذرمال کرد.
برنامه غذایی کدو موقع ظهور برگهای اصلی
در این مرحله باید در برنامه کودی کدوکودهای فسفر بالا قرار داد تا تعداد ریشههای فرعی گیاه افزایش یافته و میزان کارایی ریشه برای جذب مواد مغذی بیشتر شود. به علاوه مصرف کودهای فسفر بالا سبب میشود میزان مقاومت گیاه در برابر عوامل نامساعد محیطی افزایش یابد. در این مرحله میتوان از کود هیومیک اسید نیز استفاده کرد به دلیل اینکه به اصلاح ساختار خاک کمک خواهد کرد و با بهبود تهویه خاک منجر به افزایش جمعیت باکتریهای مفید خواهد شد. در نهایت گیاهی با ریشههای قوی خواهید داشت.
کوددهی کدو در مرحله ظهور برگهای اصلی
در این مرحله بهترین کود برای کدو آجیلی کود هیومیک اسید و کودهای فسفر بالا مانند کود 10 52 10 است. با قرار دادن این کودهای در برنامه غذایی کدو تمامی مواد مغذی مورد نیاز کدو تامین خواهد شد.
کوددهی کدو در مرحله رویشی تا پیش از گلدهی
در مرحله رویشی بر روی گیاه کدو 5 تا 6 برگ رشد خواهد کرد. بعلاوه اندامهای متنوعی در گیاه در حال شکلگیری و رشد است. کود مناسب برای کدو آجیلی در این مرحله باید حاوی عناصری نظیر ازت، پتاسیم و فسفر و همچنین ریزمغذیها باشد. پیشنهاد ما استفاده از کودهای کامل مانند کود سه بیست است. این نوع کودها حاوی عناصر ضروری و ریزمغذیها هستند. کشاورزان با تهیه کود کامل و مصرف آن در این مرحله میتوانند نیاز گیاه کدو را تامین کنند.
نکته مهمی که کشاورزان باید به ذهن بسپارند این است که بهترین زمان مصرف کود گوگرد در مرحله رویشی تا قبل از گلدهی است. به دلیل اینکه گوگرد با تحریک آنزیمها منجر به تولید پرتئین خواهد شد. از طرف دیگر مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماریها را نیز افزایش خواهد داد. کاهش میزان شوری و ph خاک که خود باعث افزایش جذب سایر مواد مواد مغذی خواهد شد از دیگر اثرات مثبت مصرف کود گوگرد در این مرحله است. در نتیجه کشاورزان باید کود گوگرد را در برنامه کودی کدو قرار دهند.
مصرف کود در مرحله میوهدهی
در این مرحله کود لازم برای کدو آجیلی کود پتاسیم همراه با کود فسفر تعیین شده است. در اصل استفاده از این کودها منجر به افزایش باردهی گیاه و بالا رفتن مدت زمان انبارداری میوه بعد از برداشت خواهد شد. در ارتباط با کود پتاسیم باید گفت که مصرف آن منجر به انتقال راحت مواد غذایی از آوندهای گیاه و بهبود عمل فتوسنتز نیز خواهد شد. چنانچه عنصر پتاسیم در این مرحله از رشد کدو تامین نشود انتظار برداشت محصول باکیفیت از گیاه را نداشته باشید.
بهترین برنامه کودی کدو را چگونه تهیه کنیم؟
برای بهرهمندی از گیاهی شاداب و سرحال و برداشت محصول بازارپسند و ایدهآل به برنامه کودی کدو نیاز است. اگر جزو کشاورزانی هستید که برای تهیه برنامه غذایی کدو نیاز به کمک دارید پیشنهاد ما استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان کشاورزی باتجربه مجموعه نارنج اسپادانا است.
زمینه های خرید و مشاوره | نام کارشناس | زمان تماس | شماره تماس |
امور باغی و گیاهان آپارتمانی | آقای مهندس امیری | از ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل | 09133752734 |
امور گلخانه ای و باغی | خانم مهندس چهارباغی | شنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:30 | 09134925241 |
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آب | آقای مهندس کلیچ | از ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل | 09111298979 |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.