کود مرغی ژئورایس

کود مرغی (کود مرغی مایع برای درختان میوه)

کود مرغی در کشاورزی به عنوان بهترین کود آلی شناخته می شود. این کودبه دلیل داشتن نیتروژن بالا اثرات سودمندی بر روی کیفیت و کمیت محصول تولیدی می گذارد.از دیگر خواص آن برای درخت می توان به تأمین عناصر ضروری همچون پتاسیم و فسفر اشاره کرد. بعلاوه استفاده از این کود باعثکاهش مصرف کودهای شیمیایی شده ، از فرسایش خاک کشاورزی جلوگیری کرده و ساختار آن را بهبود می بخشد.با مطالعه ی این مقاله از سایت جوانه بان اطلاعاتی در ارتباط با انواع این کود  و نحوه ی مصرف آن ، کاربردآن و همچنین قیمت و خرید کود مرغی بدست می آورید.

 

انواع کود مرغی

کود مرغی بر اساس نوع پرورش و تغذیه پرنده متفاوت بوده و انواع مختلفی از این کود بصورت خام و غنی شده در بازار ارائه می شود. کیفیت انواع این کود را مدیریت کود و همچنین مواد بکار رفته در بستر پرورش مشخص می کند. هر نوع این کودها حاوی مقدار متفاوتی مواد مغزی است که کشاورزان بهترین نوع این کود  را با توجه به خصوصیات آن و نیاز گیاهشان انتخاب کرده و مصرف می نمایند. این کود بصورت فله ای که از بستر پرورش جوجه های گوشتی بدست می آید حاوی مقدار زیادی پروتئین است و به همین خاطر انرژی بالایی دارد. به دلیل مصرف کمتر پروتئین و انرژی و میزان بیشتر الیاف در تغذیه پولت های تخمگذار، این کودها بصورت فله ای حاصل از آن ارزش کمتری داشته و بیشتر حاوی فضولات و مواد بستر می باشد. اگر می خواهید برای رفع کمبود کلسیم از کود فله ای استفاده کنید، از کودهای حاصل از پرورش مرغ مادر تخمگذار بهترین انتخاب است. این نوع کود  حدودا 6 درصد کلسیم و مقداری کمی فسفر می باشد.چنانچه می خواهید میزان نیتروژن کود فله ای حفظ شود و از هدر رفتن آن جلوگیری کنید. از نگهداری کود این کود در فضای باز خودداری کرده و آن را در معرض باد و باران قرار ندهید. کشاورزان و باغداران بایستی به این نکته توجه کنند که میزان مصرف این کود بصورت فله ای بایستی بر اساس نتیجه ی آزمایش خاک باشد، چراکه این کود حاوی مقادیر بالایی اوره بوده و جذب بیش ازحد آن، برای گیاه سمی خواهد بود. بعلاوه کود مرغی غنی شده به صورت مایع، گرانوله، پلیت و پودری نیزدر اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

کود مرغی مایع

کود مرغی مایع جزء کودهای کامل کشاورزی محسوب می شود و می تواند حاوی اسیدآمینه ،هیومیک اسید و ریزمغزی های مورد نیاز گیاهانباشد. کود مرغ مایع براساس روش های پیشرفته تهیه شده و اثرات مثبت زیادی بر روی گیاه دارد. استفاده از کود مرغی مایع جذب عناصر پرمصرفی چون فسفر و پتاسیم را افزایش می دهد. گیاه را نسبت به تنش های محیطی مقاوم می کند. در صورتیکه از کود های شیمیایی به طور همزمان با این کود مایع استفاده شود جذب آن را بیشتر می کند. فعالیت هورمون ها و آنزیم ها گیاهی را بهبود می بخشد. بهترین زمان استفاده از این کود مایع پایان فصل گرم سال می باشد، چراکه رشد ریشه را تحریک کرده و عمل جوانه زنی گیاه را تسریع می کند. استفاده از این کود برای گوجه فرنگی سبب تولید محصول باکیفیت شده و راندمان تولید را نیز افزایش خواهد داد. اگر به پرورش ذرت مشغول هستید و می خواهید با کوددهی ذرت محصولی با دانه های درشت و خوش طعم برداشت کنید از این کود برای ذرت استفاده کنید. استفاده از این کود برای درختان میوه جهت تأمین مواد مغزی و تولید محصول ایده آل توصیه می شود. حتما در کوددهی برنج از کود مایع مرغی برای برنج استفاده کنید، چرا که نیاز گیاه به عناصر ضروری پتاسیم، نیتروژن و فسفر را برطرف کرده و بازده تولید را بالا می برد. اگر این کود در ترکیبش از هیومیک اسید استفاد ه شده باشد از میزان شوری خاک نیز میکاهد.
کود مرغی مایع ژئورایس

خرید کود مایع مرغی 

یکی از ویژگی های کود مایع مرغی مایع این است که می توان از طریق اضافه کردن به سیستم آبیاری و همچنین مخلوط کردن با خاک از آن استفاده کرد. در حال حاضر این کود با برند های مختلفی به فروش می رسد.  اما با خرید کود مرغی مایع هر کدام از شرکت ها و استفاده از آن نیاز گیاهتان رفع خواهد شد. لازم به ذکر است که این کود با برند داتیس برای اکثر گیاهان استفاده می شود و بر روی تحریک گلدهی نیز بسیار موثر است. به این کود مایع چیکوتی، ی مایع غنی شده نیز گفته می شود. استفاده از این آنها رشد ریشه را افزایش داده و جذب مواد مغزی از خاک را بهبود می دهد.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

کود مرغی گرانوله

کود مرغی گرانوله از انواع کودهای مرغی بوده و حاوی NPK طبیعی می باشد.این نوع کود توسط بخار و دمای مناسب استریل و آماده سازی می شود، به همین دلیل فاقد هرگونه علف هرز و عوامل بیماری زا می باشد. بخاطر گرانول بودن به راحتی توسط هر نوع دستگاه کودپاشی قابل استفاده است. استفاده از کود گرانوله سبب افزایش مواد آلی خاک و فعالیت میکروارگانیسم ها می شود. همچنین به تیره رنگ شدن خاک کشاورزی و جذب انرژی بیشتر کمک می کند. این کود به دو روش چالکود و نواری در مزارع کشاورزی بکار برده می شود.

جدول عناصر تجزیه ضمانت شده ژئورایس

کود مرغی پلیت شده

کود مرغی پلیت شده منبعی دیگر از مواد آلی جهت تقویت انواع خاک های کشاورزی محسوب می شود. مصرف این کود منجر به حاصلخیزی خاک و بهبودکیفیت محصولات کشاورزی خواهد شد.به دلیل خشک بودن کود پلیت شده حمل و نقل و انبارداری آن به سهولت انجام می شود. کود پلیت شده نسبت به کود های شیمیایی هیچ گونه اثر مخربی بر ریشه و خاک زیر کشت نداشته، بعلاوه مواد مغزی آن تدریجی آزاد و توسط ریشه گیاه جذب می شود. از پلیت مرغی هنگام آماده کردن خاک زراعی، به شکل چالکود دربستر کشت گلخانه ای و بصورت پخش در سطح خاک درختان میوه در اوایل بهار استفاده می شود. سایت های زیادی ارائه دهنده ی انواع این کود هستند اما پیشنهاد می شود که قبل از خرید آنلاین کود مرغی به خوبی تحقیق کنید و با توجه به نیاز گیاهتان نسبت به خرید اقدام کنید.

کود مرغی پودری

کود مرغی پودری حاصل رطوبت گیری کود مرغ تخمگذار، گوشتی یا مادر می باشد. پس از مرحله ی خشک شدن ، کود آسیاب شده و به شکل پودر درمی آید. در زمان تهیه ی کود پودری می تواندیگر ریز مغزی ها را به آن اضافه کرد. چنانچه قصد خرید این کود  را دارید و قیمت آن برایتان اهمیت دارد، کود مرغی پودری گزینه ی مناسبی است، چونکه نسبت به قیمت کود گرانوله ارزان تر است. فروشندگان زیادی به فروش این کود مشغول هستند، و اگر در انتخاب بهترین مارک کود مرغی دچار مشکل شده اید می توانید از مشاوره ی آنلاین گل و گیاه سایت جوانه بان کمک بگیرید.

آشنایی با نحوه ی مصرف کود مرغی

در حال حاضر بیشتر کشاورزان از کود مرغی پلیت شده برای درختان میوه در فصل پائیز استفاده می کنند. با مصرف این کود در این فصل فرصت کافی برای تجزیهی کود و آزاد شدن مواد مغزی به خاک وجود دارد. هیچوقت از  این کود در فصل تابستان استفاده نکنید چراکه باعث سوختگی گیاه شده و حتی ممکن است گیاه کاملا از بین برود. بهترین روش استفاده از آن چالکود است. در این روش ابتدا چاله ای نزدیک به ریشه و به عمق حدود 50 سانتی متر حفر می شود. سپس آن را با خاک مخلوط کرده و چاله حفر شده را با آن پر می نمایند. دقت کنید که این را به روش چالکود مصرف کنید، استفاده از آن به صورت سرک تأثیر مثبتی بر روی گیاه نخواهد داشت. از دیگر مزیت استفاده از این کود به روش چالکود این است که می توانید همزمان با کود های شیمیایی مورد نیاز گیاهتان استفاده شود. نحوه مصرف این کود قبل از کاشت بذر بدین گونه است که باید با کمی خاک مخلوط شود. به دلیل اینکه آمونیاک موجود در این کود سمی بوده و مانع جوانه زنی بذر خواهد شد. مخلوط کردن آن با خاک ، مانع تماس بذرها می شود.

بررسی مضرات کود مرغی

بررسی مضرات کود مرغی

با وجود اینکه کود مرغی غنی از مواد مغزی می باشد و مصرف آن برای گیاه مفید است اما نسبت عناصر موجود در کود متعادل نیستند و بایستی دستکاری شود. به دلیل مرطوب بودن دارای انواعی از باکتری ها و سم قارچی از جمله آفلاتوکسین بوده که می تواند برای گیاه ضرر داشته باشد و کشاورزان را مجبور به استفاده از آفت کش کند. بعلاوه مقادیر زیادی آمونیاک دارد که اگر بر حسب نیاز گیاه استفاده نشود عاملی برای سوختن گیاه خواهد بود. استفاده پیوسته از این کود خام، خاک کشاورزی را اسیدی کرده و درصورتیکه میزان شوری خاک بالا رود از حاصلخیزی آن کاسته می شود. از کل مواد مغزی موجود در این کود  خام فقط 60 درصد قابل جذب است. با توجه به مطالب گفته شده توصیه می شود که کشاورزان به جای استفاده از آن خام از این کود فرآوری شده استفاده کنند، چراکه مضرات این کود  را نداشته و تولید محصولات کشاورزی را بهبود می بخشد.

تأثیر کود مرغی بر انواع محصولات کشاورزی

در حال حاضر در بین کودهای حیوانی، کود مرغی با داشتن مقدار بالایی نیروژن بهترین گزینه برای کشاورزان است. استفاده درست و اصولی از کود می تواند اثرات مثبتی بر محصولات کشاورزی داشته باشد. بکار بردن این کود برای گیاهان بخش اعظمی از نیاز آنها به مواد مغزی را برطرف خواهد کرد. بهبود حاصلخیزی خاک، افزایش میزان ظرفیت نگهداری آب ، بهبود اکسیژن رسانی به ریشه با ایجاد منافذ در خاک، سبک شدن خاک های سنگین و رسی و افزایش توانایی خاک در نگهداری مواد مغزی از مزیت های آن نسبت به سایر کود ها می باشد.یکی دیگر از فواید استفاده از این کود این است که مواد مغزی آن به آهستگی درخاک رها می شوند و سریعا در اطراف ریشه قرار گرفته و عمل جذب انجام می شود. به همین دلیل به میزان کمتری در آب های زیرزمینی نفوذ کرده و در مقایسه با دیگر کودها آلودگی کمتری دارد. کشاورزان زیادی جهت رفع کمبود گیاهشان به عناصر غذایی از آن استفاده می کنند.

کود مرغی برای خیار

کود مرغی برای خیار

تنظیم برنامه کوددهی خیار در تولید محصول ایده آل بسیار مهم است. مصرف کود مرغی برای خیار گزینه ی خوبی است، چراکه مواد مغزی خاک به سرعت توسط بوته خیار جذب شده و این کود نیاز گیاه به عناصر غذایی ضروری را رفع می کند. استفاده از آن برای خیار گلخانه ای نیتروژن و پتاسیم مورد نیاز گیاه را تأمین کرده و محصولات سبز و خوشرنگی تولید خواهد شد. فایده استفاده از این کود بصورت مایع برای خیار این است که از ابتلاء بوته ی خیار به آفات و بیماری ها جلوگیری می کند.نحوه مصرف کود مایع مرغی برای خیار بر حسب نوع کود متفاوت بوده وباید زیر نظر کارشناس انجام شود.

کود مرغی برای گوجه

گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که برای رشد حداکثری و عملکرد مناسب نیاز به کوددهی دارد. کود مرغی برای گوجه فرنگی یک منبع ارزشمند مواد مغزی محسوب می شود، چرا که با تأمین نیتروژن مورد نیاز گوجه فرنگی کیفیت محصول را بالا می برد. همچنین با مصرف صحیح آن، کمبود پتاسیم و فسفر بوته گوجه فرنگی نیز رفع خواهد شد. پیشنهاد می شود نحوه مصرف کود مایع مرغی برای گوجه فرنگی به شکل چالکود باشد. این کود برای گوجه فرنگی را می توانید از شروع کاشت بذر تا آخرین مرحله ی رشد گیاه استفاده کنید.

کود مرغی برای درخت بادام

درخت بادام جهت رشد مطلوب خود نیاز مبرم به عنصر نیتروژن دارد. کوددهی درخت بادام می تواند تمام نیازش به مواد مغزی را رفع کند. برگ های کوچک و رنگ پریده از علائم کمبود نیتروژن در درخت بادام می باشد. اگر کود مرغی برای درخت بادام به مقدار کافی مصرف شود کمبود نیتروژن درخت بادام رفع خواهد شد.از دیگر نتایج تأمین نیتروژن درخت بادام افزایش میزان گرده افشانی و راندمان تولید است.

کود مرغی برای درخت انار

کودمرغی برای انار

همواره برای کشاورزان انتخاب بهترین کود برای درخت انار از بین کود های موجود امری مشکل سازبوده است. کود مرغی برای درختان ار به دلیل ارگانیک بودن نسبت به سایر کودهای شیمیایی اثرات مخرب کمتری دارد. این کود با تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاه رشد برگ های درخت انار را افزایش داده و سبب حفظ رنگ سبز آن می شود. بعلاوه پتاسیم موجود در این کود برای انار گلدهی را تقویت کرده و رسیدگی و رشد میوه را تسریع می کند. مقدار مصرف این برای هر درخت انار با توجه به شرایط محیطی و نیاز گیاه متفاوت است. بهتر است کود مایع مرغی برای انار حدود 80-50 لیتر در هکتار باشد. کود مایع مرغی بیشتر از طریق محلول پاشی و یا آبیاری بصورت غرقابی استفاده می شود.

کود مرغی برای هندوانه

کوددهی هندوانه در زمان مناسب تضمینی برای بهره مندی از محصول با کیفیت است. فصل پائیز بهترین زمان استفاده از کود مرغی برای هندوانه محسوب می شود. از فواید استفاده از این کود برای هندوانه می توان به اصلاح خاک زیر کشت هندوانه، تحریک رشد ریشه، افزایش جوانه زنی و گلدهی و در نهایت تولید هندوانه خوشرنگ، قرمز و بازارپسند اشاره کرد. همچنین این کود برای هندوانه باعث می شود میوه سروقت برسد و با برداشت سریع هندوانه کشاورزان سود بیشتری نصیبشان خواهد شد. چنانچه به دنبال این هستید که زمان نگهداری هندوانه بیشتر شده و زود خراب نشود و کیفیت بالایی داشته باشد استفاده از کود  مایع مرغی برای هندوانه مطمئن ترین گزینه خواهد بود.

کاربرد کود مرغی برای کدو

کود مناسب کدو بایستی تمام مواد مغزی و املاح ضروری گیاه را تأمین کند. چنانچه از کود مرغی برای کدو در برنامه کوددهی آن استفاده می کنید این اطمینان را داشته باشید که کودی مرغیبرگ های گیاه کدو را تقویت کرده و مانع ریزش آنها می شود. همچنین از رشد علف های هرز جلوگیری کرده و نمی گذارد بر سر مصرف مواد غذایی رقابت ایجاد شود. افزایش حجم ریشه بوته کدو و باردهی بیشتر از دیگر خواص مصرف کود مایع مرغی برای کدو می باشد.

کود مرغی برای یونجه

یونجه یکی از پرکاربرترین گیاهان علوفه ای بشمار می آید. استفاده از برنامه ی کوددهی یونجه،بذر گیاه یونجه رابه بالاترین میزان باروری می رساند. به عقیده اکثر کشاورزان، کود مرغی برای یونجه به عنوان بهترین کود جهت رشد و پرورش می باشد. بهترین زمان استفاده از کود مایع مرغی برای یونجه حدود دو ماه قبل از زمان کاشت بذر است. در این زمان باستی خاک و این کود را با شخم زدن با هم مخلوط شود تا گیاه حداکثر استفاده را داشته باشد.

کود مرغی برای انگور

کود مرغی برای انگور

انگور جزء محصولاتی است که نسبت به سایر گیاهان در برابر ابتلاء به آفات و بیماری ها آسیب پذیرتر است. برای کشاورزان انتخاب خاک مناسب انگور نیز بسیار مهم می باشد. کوددهی درخت انگور در سال های ابتدایی رشد گیاه اهمیت دارد. به خاطر حساس بودن درخت انگور بهتر است از این کود فله ای که آلوده به تخم حشرات است، استفاده نشود. کود مرغی برای انگور حتما فرآوری شده باشد، چراکه حاوی تمام ریز مغزی های مورد نیاز درخت انگور است. ازت موجود در این کود، جوانه زنی را در گیاه تحریک کرده و رشد آن را افزایش می دهد. در اکثر مواقع مصرف کود مایع مرغی برای درخت انگور به شکل دایره ای در اطراف تنه ی درخت انجام می شود.

کود مرغی برای گندم

کود مرغی برای گندم و سایر گیاهان زراعی مکمل غذایی مناسبی می باشد و احتیاجات گیاه به مواد مغزی را رفع خواهد کرد. میزان کود مایع مرغی برای گندم با توجه به برنامه کوددهی گندم و نوع کشت دیمی یا آبی متفاوت خواهد بود. کشاورزان با استفاده از این کود برای گندم به دلیل قیمت پائین تر نسبت به کود های شیمیایی در هزینه ها صرفه جویی می کنند.تأثیر آن برای گندم در فصل بهار به تأخیر انداختن عملیات کاشت بذر و سفت شده خاک می باشد. بهتر است در فصل پائیز مصرف شود. اگر تصمیم دارید از کود مایع مرغی برای گندم استفاده کنید بهتر است نوع اصلاح شده ی آن را خریداری کنید. این نوع کود ها از مواد اولیه مرغوب تهیه شده اند و باعث افزایش میزان تولید و کیفیت گندم می شوند. یکی دیگر از انواع این کود، کود پلیت مرغی برای گندم است. مصرف کود پلیت مرغی برای گندم در تمام مراحل رشد عناصر پرمصرف مورد نیاز گیاه را تأمین می کند.

کود مرغی برای فلفل

کود مرغی برای فلفل

گیاه فلفل در ابتدای کشت نشاء بسیار ضعیف بوده و به تغییرات محیطی حساس است. کوددهی به موقع و کافی به تولید نشاء قوی کمک خواهد کرد. بکارگیری کود مرغی برای فلفل، پرورش دهندگان این گیاه را مطمئن می کند که مواد مغزی مورد نیاز گیاهرفع خواهد شد. بعلاوه گیاه فلفل عناصر غذایی موجود در آن  را بهتر جذب می کند.برای اینکه عناصر موجود در کود مایع مرغی برای فلفل زمان کافی برای تجزیه داشته باشند بهتر است که در فصل پائیز در مزارع فلفل بکار برده شود.

امروزه مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی توازن مواد غذایی خاک های کشاورزی را برهم زده است. این کود  به عنوان بهترین منبع کود آلی می تواند بهترین جایگزین کودهای شیمیایی باشد. این کود از نظر مواد مغزی غنی بوده و مصرف آن تولید محصول با کیفیت را تضمین می کند. ریزمغزی های این کود به سرعت جذب شده بعلاوه این کود ی با محیط زیست نیز سازگار بوده و به راحتی در دسترس کشاورزان و باغداران قرار می گیرد.چنانچه در ارتباط با انتخاب این کود و نحوه استفاده از آن به راهنمایی نیاز دارید با شماره های زیر تماس حاصل نمائید.

شماره های تماس مشاوره و خرید

شماره امور گلخانه ای و گیاهان آپارتمانی مهندس امیری(از ساعت 8:30 تا 19:30):09133752734-

شماره امور باغی و زراعی آقای مهندس کلیچ (از ساعت 17 تا 20):09111298979

4 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.