چالکود ژئورایس

چالکود زمستانه و پاییزه(درخت بادام،انگور،انار،گیلاس،سیب،زردآلو)

چالکود پاییزه و زمستانه برای درختان میوه نقش اساسی دارد. درختان در شروع فصل رشد تا زمان باردهی مقادیر بالایی مواد غذایی را مصرف می کنند و در زمان اتمام برداشت محصول ذخیره مواد مغزی خاک به شدت کاهش می یابد. چالکود پاییزه درختان که به عنوان روش کوددهی در عمق نیز شناخته می شود یکی از روش های تغذیه درختان می باشد و می تواند کمبودهای مواد مغزی گیاه را تأمین کند. بعلاوه استفاده از چالکود زمستانی و پاییزه نیز راهکاری مناسب جهت تغذیه درختان، افزایش رشد جوان های رویشی و تولید محصول مرغوب محسوب می باشد. در این مقاله از سایت جوانه بان به معرفی بهترین زمان چالکود زمستانه، نحوه صحیح چالکود و همچنین آشنایی با چالکود زمستانه و پاییزه درختان گردو، بادام و پستهپرداخته می شود.

 

چالکود زمستانه درختان میوه

کلیه درختان در فصل سرد سال و در پایان فصل رشد به تأمین دوباره مواد مغزی نیاز دارند. اهمیت این امر بویژه برای درختان میوه که مشکل سال آوری دارند بسیار بیشتر است، به دلیل اینکه این درختان برای تولید میوه انرژی بالایی مصرف می کنند. همچنین گیاه در فصل سرد جهت مقاومت در برابر سرما و بیماری ها نیز به انرژی نیاز دارد که سبب ضعیف شدن درخت می شود. بنابراین اگر کمبود مواد مغزی درخت با کوددهی زمستانه جبران نشود، رشد جوانه های رویشی در فصل بهار کمتر شده و ثمره درخت تولید محصولی با کیفیت پائینمی باشد.چالکود زمستانه روشی پرکاربرد در تأمین مواد غذایی درختان میوه می باشد.بهترین زمان چالکود زمستانه وقتی است که درختان وارد خواب زمستانی شده و برگ هایشان در حال ریزش است. در این روش کوددهی ابتدا چاله هایی در نزدیک ریشه درخت حفر شده و سپس با مخلوطی از کودهای آلی و شیمیایی پر می شوند. با توجه به اینکه ریشه درخت بطور مستقیم مواد غذایی را دریافت می کند،میزان باردهی درخت در چالکود زمستانه در مقایسه با پخش سطحی کود بیشتر خواهد بود. ممکن است در ابتدا با بکارگیری روش چالکود درختان میوه تغییرات چشمگیری نداشته باشند، اما به مرور زمان ریشه درخت تقویت شده و بیشترین اثرش را روی افزایش رشد شاخه ها و تولید میوه در فصل رویشی جدید نشان می دهد.

غرقه نارنج اسپادانا در باسلام

چالکود زمستانه گردو

کم هزینه ترین راه برای افزایش میزان باردهی درخت گردو را می توان چالکود زمستانه دانست، چراکه درخت گردو برای تولید حداکثری میوه انرژی زیادی را صرف می کند، اگر مواد مغزی مورد نیاز درخت در همان ابتدای کاشت تأمین شود، نتیجه آن داشتن ریشه قوی و گسترده بوده که می تواند بوسیله آن مواد غذایی را به بهترین شکل در اختیار درخت گردو قرار دهد. زمان چالکود زمستانه برای درخت گردو نیمه بهمن تا اواسط اسفندماه می باشد. در این زمان ریشه بالاترین میزان جذب را خواهد داشت و تأمین مواد مغزی ضروری گیاه از بار ندادن درخت گردو جلوگیری می کند. در زمان انتخاب بهترین کود برای درخت گردو به میزان نیاز درخت گردو نیز توجه کنید. بعلاوه اگر از خاک مناسب درخت گردو در زمان کاشتاستفاده شود، درخت رشد بهتری خواهد داشت. از مزیت های چالکود درخت گردو می توان به شاداب و سرسبزی درخت و افزایش رشد برگ و تولید میوه با کیفیت اشاره کرد. بعلاوه استفاده از این روش کوددهی برای باغداران صرفه اقتصادی داشته و میزان مصرف کود شیمیایی را نیز کاهش می دهد.

چالکود زمستانه بادام

استفاده از روش چالکود برای درخت بادام در مقایسه با سایر روش های کوددهی کارایی کود را افزایش می دهد، به دلیل اینکه در این روش کود در نزدیک ریشه قرار می گیرد و ریشه درخت می تواند مواد غذایی را به خوبی دریافت کرده و در اختیار گیاه قرار دهد. توجه به زمان کوددهی درخت بادام نیز بسیار مهم بوده و اگر تقویت درخت در زمان نامناسب انجام شود بر افزایش راندامان درخت اثر کمتری خواهد گذاشت.سن درخت روی تعداد چاله هایی که برای درخت بادام حفر می شود اثر می گذارد چنانچه درخت بادام بیشتر از 10 سال سن داشته باشد حدود 4-2 چاله در سایه انداز آن حفر می شود. پرورش دهندگان درخت بادام بایستی به این نکته توجه کنند که هر ساله بر روی درخت شاخه و برگ جدید رشد می کند و به دلیل اینکه سطح سایه انداز درخت تغییر می کند لازم است که چاله های جدیدی حفر شود. از فواید چالکود زمستانه بادام رفع کمبود آهن می باشد، به دلیل اینکه بخش زیادی از زمین های کشاورزی دارای خاک آهکی هستند و خاک مناسب درخت بادام نمی باشد و باعث تثبیت عناصری همچون آهن، روی و فسفر در خاک شده و از دسترس گیاه خارج می شوند. اما در چالکود از تثبیت عناصر ریزمغزی در خاک جلوگیری کرده و شرایط جذب را راحت تر می کند. بعلاوه بیشتر کودهایی که در چالکود بکار برده می شوند خاصیت اسیدی دارند و جذب مواد مغزی در خاک هایی با Ph پائین سریع تر انجام می شود.

 

چالکود

برای خرید چالکود با شماره 09133752734 تماس بگیرید

چالکود درخت زردآلو

اکثر کشاورزان به دنبال راهی هستند تا کمبود مواد مغزی درختان را در شروع فصل جدید رویشی جبران کنند و انتخاب بهترین کود برای رشد سریع درختان میوه برایشان مشکل است. چالکود درخت زردآلو مناسب ترین روش کوددهی جهت رشد بیشتر گیاه و تولید محصول بازارپسند است. پیشنهاد می شود که اساس انتخاب نوع کود را نتیجه آزمایش خاک قرار دهید.بیشتر کودهای شیمیایی که در چالکود درخت زردآلو مورد استفاده قرار می گیرند دارای فسفر، ازت و پتاسیم هستند تا تمام نیاز درخت را بطور کامل رفع کنند.از کود پتاسیمبه شکل پودری استفاده شده و مزیت کود پتاسیم در چالکود زمستانه حفظ شکو فه های درخت می باشد. کاهش ریزش گل، افزایش مقاومت گیاه به تنش های محیطی، اصلاح خاک و تأمین مواد مغزی مورد نیاز درخت زردآلو در فصل جدید فعالیت درخت از کاربردهای چالکود زردآلو می باشد.

کانال ایتا نارنج اسپادانا

چالکود زمستانه پسته

دغدغه بسیاری از پسته کاران مسئله افزایش سال آوری درختان پسته می باشد، اگر به این موضوع توجهی نشود از میزان سوددهی باغات پسته کاسته خواهد شد. از این رو کوددهی زمستانه نقش مهمی را در افزایش باردهی درخت پسته ایفا می کند. چالکود پسته راهی مناسب جهت تأمین کمبودهای غذایی درخت محسوب شده و در فصل رشد نیازگیاه را برطرف می کند. کاهش ابتلاء به آفات و بیماری های درخت پسته از دیگر فواید این روش کوددهی می باشد. از بین کودهای آلی، استفاده از کود ورمی کمپوست به دلیل ساختار خاصی که دارد می تواند اثر تقویتی چند برابری روی درخت پسته داشته باشد و جایگزین مناسبی برای کود های حیوانی محسوب می شود. لازم به ذکر است که بهترین زمان چالکود زمستانه پسته بهمن ماه است چونکه میزان کود کمتری توسط بارندگی شسته شده و از دسترس خارج می شود.

چالکود زمستانه انگور

برای اینکه درخت انگور در زمان برداشت محصول مرغوبی داشته باشدبه برنامه تغذیه ای، خاک مناسب انگور و رسیدگی نیاز دارد. چالکود زمستانه انگور روشی کاربردی در بهره مندی از درخت سالم و پربار است. اواخر زمستان بهترین زمان استفاده از این روش کوددهی برای درخت انگور می باشد.عمق چاله های حفر شده به سن درخت انگور بستگی داشته و بین 40-30 سانتی متر متغیر است. چاله هایی که در چالکود درخت انگور حفر می شوند بایستی در مسیر عبور آب باشند و پس از اتمام حفر با کودهای مناسب درخت پر می شوند. رایج ترین کودهای شیمیایی که روش چالکود استفاده می شوند نیترات آمونیوم، سولفات پتاسیم، منیزیم و آهن است. چنانچه از روش آبیاری قطره ای استفاده می کنید محل چاله ها بایستی در زیر قطره چکان ها باشد.اگر می خواهید درخت انگور را از سرمازدگی زمستان حفظ کنید و همچنین در شروع فصل بهار گلدهی بالایی داشته باشد می توانید از کود فروت ست نیز استفاده کنید.

چالکود درخت انگور

چالکود درخت سیب

چالکود درخت سیب مناسب ترین راهکار جهت تقویت درخت در فصل سرد و قبل از شروع فصل رویشی جدید می باشد. مقادیر مصرفی کود در این شیوه از کوددهی درخت سیب در مقایسه با فصل رشد بسیار کمتر است. ترکیبات چالکود درخت سیب بیشتر کودهای هیومیک اسید، سه بیست، کود پتاس، فسفر و آهن است. ترکیبات ذکر شده ریشه درخت را جهت ورود به فصل جدید رشد تقویت می کنند و سبب می شوند درخت سیب محصولات ایده آل تری تولید کند. علاوه بر کود شیمیایی می توانید از کود دامی نیز به خاک مناسب درخت سیب اضافه کنید. بخاطر داشتهباشید کود دامی که مصرف می کنید بطور کامل پوسیده باشد.

آشنایی با نحوه صحیح چالکود

فاکتورهایی همچون نوع درخت، سن، سیستم آبیاری و روش کشت درخت بر روی کوددهی به روش چالکود اثرگذار هستند. با این حال اعمال نحوه صحیح چالکود (پاییزه و زمستانه) بسیار مهم بوده و بایستی به گونه ای باشد که مخلوط کود آلی و شیمیایی مورد استفاده در فاصله ی کمی از ریشه درخت و با رطوبت خاک در تماس باشد تا به آهستگی در آب حل شده و مواد مغزی در اختیار گیاه قرار گیرد. برای اینکه کوددهی به روش چالکود به بهترین نحو انجام شود به نکات زیر توجه کنید:

  1. در این روش چاله ها باید در سایه انداز درخت حفر شوند. توجه به حفر چاله ها در محل مناسب باعث می شود که ریشه به طرف مواد مغزی خاک رشد کند و میزان جذب افزایش یابد.
  2. تعداد چاله ها به میزان تراکم درخت وابسته است. واضح است که هرچه تعداد چاله ها بیشتر باشد دسترسی ریشه به مواد مغزی خاک افزایش می یابد. اما طور میانگین 4-2 چاله حفر می شود. البته زمانیکه تراکم درختان بالا باشد حفر یک چاله در بین دو درخت کفایت می کند.
  3. میزان عمق چاله به میزان توانایی ریشه درخت در رشد و گستردگی وابسته است و در اکثر مواقع حدود 50-30 سانتی متر می باشد.
  4. جهت پر کردن چاله های حفر شده بایستی کودهای آلی و شیمیایی مورد نظر با هم مخلوط و سپس در داخل آن ریخته شوند. چاله ها را تا جایی پر کنید که با خاک اطراف هم سطح شوند.
  5. اگر از روش چالکود در فصل پائیز استفاده می کنید پس از اتمام کار نیازی نیست آبیاری کنید، زیرا بارندگی های فصلی سبب آزادسازی مواد چالکود در داخل خاک می شود.
  6. هر نوع کود شیمیایی را نمی توان در روش چالکود استفاده کرد، بطور مثال مصرف چالکود اورهPh خاک را به شدت بالا برده و باعث جمع شدن نیتریت در ناحیه چالکود می شود، این شرایط برای درخت سمی بوده و می تواند ریشه درخت را از بین ببرد.

معایب چالکود

معایب چالکود

با وجود اینکه روش چالکود مزیت هایی برای درختان دارد اما چنانچه به صورت اصولی انجام نشود به درخت آسیب می زند. از معایب چالکود می توان به حفر چاله های متعدد اشاره کرد.اگر در زمان حفر دقت نشود احتمال قطع ریشه بسیار زیاد بوده که در شرایطی که میزان صدمه زیاد باشد درخت می میرد. همچنین از محل آسیب، آفات و بیماری به راحتی می توانند درخت را آلوده کنند. در اینصورت روش چالکود نه تنها میزان باردهی را افزایش نمی دهد بلکه خسارتجبران ناپذیری بر باغات میوه وارد می کند.

درختان میوه به غیر از فصل رویشی که به مواد مغزی نیاز دارند، در زمان خواب زمستانه نیز جهت رفع کمبودهای خود و افزایش کارایی در فصل رویشی جدید به مواد غذایی احتیاج پیدا می کنند. چالکود پاییزه و زمستانه راهکاری در راستای تأمین نیاز درختان محسوب می شود و داشتن درختانی سرسبز و پرمحصول را تضمین می کند. اگر چه استفاده از این روش کوددهی معایبی نیز دارد و به تنهایی نمی تواند تمامیه نیاز گیاه را تأمین کند، اما چنانچه در زمان مناسب و به شکل اصولی استفاده شود می تواند برای مشکل کاهش باردهی درختان میوه گره گشا باشد. برای مشاوره بیشتر در مورد چالکود پاییزه و زمستانه و خرید بسته های کود چالکود با شماره 09111298979 تماس بگیرید.

شماره تماس برای خرید و مشاوره
زمینه های خرید و مشاورهنام کارشناسزمان تماسشماره تماس
امور باغی و گیاهان آپارتمانیآقای مهندس امیریاز ساعات 8:30 تا 19:30 به غیر از روزهای تعطیل09133752734
امور گلخانه ای و باغیخانم مهندس چهارباغیشنبه تا دوشنبه از ساعت 9 تا 13:3009134925241
امور باغی، زراعی و آزمایشگاه خاک و آبآقای مهندس کلیچاز ساعت 17 تا 20 به غیر از روزهای تعطیل09111298979
0 پاسخها

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.