انواع آفات گیاهان آپارتمانی (تشخیص نوع آفت گیاه)
انواع آفات گیاهان و بیماری هایی که به جان گل و گیاهان ما می افتد از دردسر ساز ترین عوامل برای نگهداری گل و گیاه در آپارتمان محسوب می شود که علاقمندان به نگهداری و پرورش گل و گیاه را اذیت میکند، این افات و بیماریها زیبایی را از گیاه مان گرفته و ممکن است از یک گیاه به دیگر گیاهان نیز منتقل شود. در این مقاله از جوانه بان به دنبال آشنایی با انواع آفات آپارتمانی و راه هایی برای جلوگیری از ایجاد آنها بر روی گیاهان آپارتمانی هستیم.
آفت گیاه چیست؟
آفت گیاهان به جانورانی گفته میشود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، به گیاه خسارت وارد میکنند. مجموعه حشراتی که با فرو بردن خود به درون گیاه شیره آن را میخورند و با نفوذ در بافتهای مختلف گیاه مانع رشد آن میشوند. متاسفانه تشخیص بعضی از این آفات بسیار سخت است.

برای ثبت سفارش سبد گل و گیاهان آپارتمانی 09130911374 تماس بگیرید
انواع آفات گیاهان آپارتمانی
آفاتی که به گیاه ما صدمه می زنند، دارای انواع گسترده و متنوعی هستند که هر کدام آنها به شکلی ظاهر می شوند و در اصل با تغذیه خود از گیاه ، آن را از بین می برند.
آفت آفیدز
آفیدز نوعی حشره شبیه شپش است که دارای رنگ های مختلفی همچون سبز، قرمز، صورتی و سیاه است .
این نوع حشره را بیشتر در نوک و ریشه گیاه می توان مشاهده کرد و شروع به مکیدن شیره گیاه میکنند. حشره آفیدز بیشتر در فصل بهار فعالیت میکنند و قابل انتقال از یک گلدان به گلدان دیگری هستند. گیاهانی همچون دیفن باخیا، سرخس و پیچک هیلا از جمله گیاهانی هستند که بیشتر در معرض خطر این آفت هستند.
آفت کنه
کنه ها به راحتی قابل تشخیص دادن نیستند، زیرا آنقدر ریز هستند که برای دیدن آنها نیاز به چشم غیر مسلح است، بر همین اساس تا زمانی که خسارت خود را بر جای نگذارند به راحتی مشخص نمی شوند. انها برای تغذیه کردن از گیاه هر بخش از برگ گیاه را به اندازه سر سوزن سوراخ می کنند و برگ ها سرانجام به شکل خالدار و چروکیده در می آیند.
آفت شپشک سپر دار
حشره های ماده و پوره های نر، یک لایه سخت و پولک مانند از جنس موم بر روی بدنشان ایجاد شده است، که این لایه منجر میشود در برابر سموم آفت کش محافظت شوند. سپرها ممکن است در انواع شکل ها، از جمله گرد، کشیده و یا گلابی شکل باشند. نکته قابل توجه اینجاست که فقط پوره های حشره از زیر سپر مادر خارج و بر روی نقاط مختلف گیاه ثابت میشوند و گیاهان آپارتمانی را از بین می برند.
آفت شته
از میان انواع آفات گیاهان، برخلاف کنه ها شته ها به راحتی قابل مشاهده و تشخیص هستند و در رنگ های مختلف سیاه، سبز، قرمز و حتی زرد وجود دارند. شته ها نیز شیره گیاهان را می مکند و سبب بد شکلی برگ های جوان می شوند.
نکته قابل توجه این است که چسبناک شدن برگ های گیاهان به خاطر وجود همین شته ها بر روی گیاه است، شته ها ماده شیرینی به نام عسلک را ترشح می کنند که سبب جذب و رشد سایر بخش های مضر در گیاه نیز می شوند.
آفت شپشک آرد آلود
علت نام گذاری این حشره به آرد آلود به خاطر ظاهر سفید رنگ برفی شکلی است که دارد. شپشک آرد آلود حشره بسیار کوچکی است که بر روی ساقه، دم برگ، و ریز برگ های گیاهان دیده میشود و موجب می شود که کم کم گیاه پژمرده و زرد شود و در آخر برگهای گیاه بیفتد.
آفت گوش خیزک
گوش حیزک حشره ای سوسک مانند به رنگ قهوه ای با یک دم گاز انبری مانند است. این حشرات مرموز در طول روز در زیر خاک مخفی می شود و به هیچ وجه قابل دیدن نیستند اما در طول شب بر روی گلبرگ ها و برگهای گیاه ظاهر و از آنها تغذیه می کنند و موجب ایجاد سوراخ هایی بر روی آن ها می شوند،حتی در مواقعی ممکن است بر اثر حمله تعداد زیادی از گوش خیزک ها از گیاه فقط رگبرگ هایش باقی بمانند. چنانچه شاهد سوراخ هایی در برگ گیاهان آپارتمانیتان بودید، بهترین روش این است که خاک گیاه تان را عوض کنید تا از شر این آفت مرموز خلاص شوید.
آفت مگس سفید (سفید بال)
این حشره تمایل به انتخاب گیاهان رنگین دارد و بیشتر بر روی گل ها و برگ های رنگی مانند حسن یوسف دیده می شود. مگس های سفید غالبا بر زیر برگ ها تخم گذاری می کنند و بعد از، از تخم خارج شدن به شکل کرم های بی رنگی در می آیند. کرم ها از گیاه تغذیه می کنند و منجر به زرد شدن و افتادن برگ ها می شوند. این حشره از انواع آفت گیاه است که به سرعت تکثیر و منتشر می شود.
آفت حشره های پولک دار
حشره های پولک دار با داشتن فلس های بیضی شکل در زیر برگ ها و در طول رگبرگ ها اصلی گیاه زندگی میکنند و به خاطر رنگ زرد یا سبزی که دارند به راحتی قابل مشاهده نیستند. زمانی که به کل گیاه حمله کنند و به اصطلاح گیاه دچار حشره زدگی شود، ساقه گیاه پوسته پوسته شده و یک سری برجستگی های بر روی گیاه ایجاد می شود که در نتیجه موجب زرد شدن و مردن گیاه می گردد. گیاهانی همچون پیچک ها، سرخس ها و فیکوس ها بیشتر در معرض حمله این حشرات قرار می گیرند.
آفت کرم های برگ خوار
کرم های برگ خوار عمدتا نوزاد پروانه ها هستند و اغلب به رنگ سبز دیده می شوند. برخلاف آفت های دیگر این کرم ها تقریبا بزرگ محسوب می شوند و با هر بار پوست انداختن بزرگ تر هم میشوند. همان طور که از اسم این حشره پیداست برگ های گیاه را میجود و جلو میروند و می تواند کل گیاه را نابود کند.
کرم های گیاه خوار هم از طریق خاک آلوده به گیاه منتقل می شوند و هم ممکن است مستقیما از تخم گذاری پروانه ها بر روی گیاه ایجاد شوند.
آفت کرم خاکی
شاید برایتان جالب باشد اما این جانور هم جزء آفات گیاهی محسوب میشود و بر خلاف بقیه آفات در خاک گیاه قرار دارند و مستقیما به گیاه آسیبی نمی زند، زیرا از بقایای مرده گیاه تغذیه میکند. درواقع جانورانی مثل کرم خاکی و خرخاکی می توانند با حرکت مداوم در خاک به ریشه گیاه صدمه بزنند.
آفت عنکبوت قرمز خالدار
یک حشره میکروسکوپی سبز و قرمز رنگ، که موجب ایجاد لکه ها و خال های قهوه رنگ بر روی برگ های گیاه می شود. موضوع جالب در مورد این آفت این است که با اینکه بیشتر آنها به رنگ سبز هستند اما هنوز به عنکبوت قرمز مشهورند. این حشره بر زیر برگ ها تارهای سفید رنگی را ایجاد میکند که به سرعت می تواند تمام گیاه را در بر گرفته و گیاه آپارتمانی شما را از بین ببرد. گیاهانی مثل سرخس، کاکتوس و شفلرا بیشتر دچار این آفت می شوند.
آفت کرم ریشه خوار
کرمهای ریشه خوار از گروه سوسک ها هستند و نوزاد سوسک های بالدار محسوب میشوند. کرم های ریشه خوار به ریشه گیاهان حمله میکنند و از ریشه موجب خشک شدن گیاه میشوند. کرم ریشه خوار اغلب سفید بوده و در خاکهای آلوده وجود دارند.
آفت تریپس
تریپس ها به سرعت گسترش و انتشار پیدا می کند و لایه خارجی گیاه را سوراخ می کند و یک تغییر رنگ نقره ای در گیاه ایجاد می کند و همچنین یک سری فرس های سیاه رنگ نیز که به عنوان مدفوع حشرات شناخته می شوند بر روی برگ ها دیده می شوند.
آفت پشه های قارچی
پشه های قارچی در دو نوع بالغ و لارو هستند که هر دو به گیاه صدمه میزنند. نوع بالغ به رنگ قهوه ای تا سیاه می باشد و دور تا دور گیاه پرواز میکند که بسیار آزاردهنده هستند و نوع لاروی بعد از خروج از تخم شروع به سوراخ کردن ریشه گیاه و تغذیه از آن می کند.
چگونه از انواع آفات گیاهان آپارتمانی جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از ایجاد و حمله انواع آفات به گیاهان آپارتمانی راه های ساده ای وجود دارد. این راه ها بسیار راحت تر و کم هزینه تر از درمان و رهایی از دست انواع آفات گیاهان هستند. به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان است، پس بهتر است با این روش های ساده آشنا شویم و با استفاده از آنها از گل و گیاهان خود در برابر آفات محافظت کنید.
دقت در خرید گیاهان جدید
- حتما قبل از خرید گلدان از گلخانه به دقت ان را بررسی کنید. اگر متوجه آفت در گلدان و بر روی گیاه تان شدید به صاحب گلخانه اطلاع دهید.
- برای تعویض گلدان گیاه آپارتمانی خود ، حتما گلدان را با آب و صابون و یا محلول سفید کننده تمیز کنید و بعد آن گیاه را به گلدان جدید منتقل کنید.
- وقتی یک گیاه آپارتمانی جدید میخرید در ابتدا بهتر است چند روز در مکانی جدا از گیاهان دیگرتان نگهداری شود و بعد از اطمینان از سالم بودن آن گیاه میتوانید به فضای کنار بقیه گیاهان منتقل کنید.
تمیز نگه داشتن خاک
- در تهیه خاک برای گلدان ها بسیار دقت کنید. در بسیاری از موارد خاک های آلوده موجب آفت زدن گیاهان می شوند.
- چند حبه سیر در کنار گیاهانتان قرار دهید، بوی سیر مانع از جمع شدن حشرات و آفات می شود.
- پاشیدن پور فلفل یا دارچین بر روی خاک گلدان برای جلوگیری از آفت موثر است.
- به هیچ عنوان از کود حیوانی تازه و نپوسیده برای گیاه آپارتمانی استفاده نکنید.
- برای اینکه مطمئن باشید که خاکی را که برای گل و گیاه آپارتمانی میخواهید استفاده کنید آلوده نیست، می توانید آن خاک را با قرار دادن خاک به مدت یک ماه زیر پلاستیک در فصل های بهار و یا تابستان، خاک را ضدعفونی کنید.
جلوگیری از انتشار آفات
- گلدان هایتان را مرتب بازرسی کنید، تا در صورتی که یکی از گلدان های آپارتمانتان دچار آفت شده است به سرعت متوجه شوید و علاوه بر از بین بردن آن، اولین اقدام این است که آن گلدان را از بقیه گیاهان جدا کنید.
- هر چند وقت یکبار می توانید از سموم طبیعی دست ساز ( ترکیبی از آب، فلفل قرمز و سیر) در منزل برای ضدعفونی کردن گیاه استفاده کنید.
- برگ و ساقه گیاهتان را با آب کف دار پاک کنید.
- سعی کنید حتما چند قلمه از گیاهان مورد علاقه تان تهیه کنید، تا در صورتی که آفت گیاه تان را از بین برد، بتوانید دوباره یک گلدان از آن گیاه مورد نظر داشته باشید.
- اگر گیاه تان دچار آفت شد، با روش های مختلفی مثل استفاده از سموم ارگانیک و شیمیایی مختلف، آفت کشها، هرس کردن گیاه، شستن گیاه با آب ولرم و … گیاه تان را نجات دهید.
برای گفتگو با کارشناسان نارنج اسپادانا می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید. همچنین برای مراجعه حضوری هم می توانید به آدرس اصفهان، خیابان آتشگاه، چهار راه بهشت، ابتدای خیابان زیتون، فروشگاه نارنج اسپادانا مراجعه کنید.
نوشته ی آموزنده ای بود. خیلی ممنون
عاااالی بود. سایت قوی دارید. لطفا بیشتر در این مورد مقاله بزارید
سلام وقت خوش. حتما. لطفا موضوعاتی که علاقمند هستید بیشتر در مورد آن بدانید برای ما کامنت بگذارید
سلام دوست عزیز. ممنون نظر لطف شماست
با عرض سلام. گیاهان آپارتمانی ما آفتی دارد به شکل مگس ولی خیلی ریز که ظاهرا در خاک گلدان تخم ریزی میکند. این نوع آفت در لیست شما نبود. ما دنبال روشی برای از بین بردن این آفت هستیم. اگر راهنمایی بفرمایید خیلی ممنون میشوم.
سلام وقت خوش. لطفا برای مشاوره به واتس آپ شماره 09367889355 پیام دهید
سلام وقت بخیر .متاسفانه چند روزه که متوجه وجود موجودات ریز سفید رنگ در خاک پتوس شدم از سم مالاتیون استفاده کردم ولی بازهم موجودات دیده میشن.میشه راهنمایی کنید برای نجات گیاه پتوس چه کنم؟
لام وقت خوش.
برای گرفتن راهنمایی های لازم برای ذوباره احیا شدن گیاهانتان پیشنهاد می کند از طریق لینک زیر بسته مشاوره سه روزه جوانه بان را تهیه کنید.حتما به حال خوب شما و گیاهانتان می تونه کمک زیادی کنه
https://javaneban.ir/product/phone-consultancy/
سلام تو گلخونم یه نوع مگس سفید دیدم
یه مدل دیگ هم هست سیاهه نمیدونم چیکار کنم هر چی صابون حشره کش میزنم تارومار میزنم از بین نمیره .شپش ارد الود زده بود دوتا گلدونم جداش کردم تو زوخدا راهنماییم کنید
سلام لطفا برای مشاوره به واتس اپ 09902916293 پیام دهید. از ساعت 9 صبح تا 2 بعد از ظهر خانم مهندس حاتمی کارشناس جوانه بان پاسخگو هستند. ممنون
سلام مطالبتون عالی بود
سلام من نخل مادا گاسکار من برگ های جدید سیاه میشه و روی برگ تیک تیک مو های ریز هست و یک قسمت های برگ سفید شده کل گیاه جک کردم نشونه ای از افت نیست ۱ بار با سم کنفیدور سم پاشی کردم یک بار هم با سم قارج کش ولی تعقیری ایجاد نشد باید جیکار کنم
نور قر مستقیم هفته 1 بار اب یاری
سلام وقت خوش برای مشاوره امور گیاهان آپارتمانی با خانم مهندس روشنی تماس بگیرید 09133752734
درود برشما کارشناسان دلسوز ونیک سیرت،واستون بهترین لحظات رواز پروردگار یکتا درخواست وقلبا آرزو میکنم،امیدوارم همیشه شاد وخندان وایام بکامتون شیرین باشد.از مطالب بسیار ارزشمندتون که در هیچ سایتی نمیتوان یافت،سپاسگزارم مقالاتتون بسادگی وروان ومهمتراز همه بهمراه عکس آفات وتوضیح مختصروکامل که درخور فهم عموم هموطنان عزیزم میباشد مقاله حضرتالعالی را متمایز تراز دیگرمقالات کرده بود که الحق وبه راستی نشانه ایست از سطح علمی شما ودلسوزی ودرک این مهم که خشک شدن یک گل ،باعث چه ضربه روحی روانی به فرد وارد میکند است ،اصولا وبه اعتقاد من گلها آفریده شده اند تا درس صبوری به ما بیاموزندواکثرا در اوایل بخاطر عجله در اب دادن گلها در کوچکترین فرصت خشک میشوندپس استدعا دارم شما هم این صبوری را گوشزد بفرمایید،درمقابل همت وتلاشتون سرفرود می آورم وتعظیم میکنم ،درود برشما
آرزو میکنم لطف ومحبت پروردگار سبحان همیشه ودرهمه حال شامل حالتون شود.آمین🤲🤲🤲🤲🌹🌹🌹🌹🌹🙏🙏🙏🙏🙏
سپاس از حسن توجه شما.به اینکه در کنار شما هستیم افتخار میکنیم